tv film

Wild Wild West

Regie: Barry Sonnenfeld; VS, 1999. Met Will Smith, Kevin Kline, Kenneth Branagh en Salma Hayek. Veronica, 20.30-22.40 uur.

Will Smith en Kevin Kline zijn te zien als twee totaal verschillende geheim agenten die in het Wilde Westen van kort na de Amerikaanse Burgeroorlog jacht maken op een diabolische uitvinder (gespeeld door Kenneth Branagh als half mens, half rolstoel). Een kluchtige sciencefiction-western van ’Men in Black’-regisseur Barry Sonnenfeld die evenwel door een flinke overdosis special effects behoorlijk wordt verprutst. Met het Hollandse fotomodel Frederique van der Wal in een bijrol als strijdlustige Amazonia.

Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.

Regie: Rod Hardy; VS, 1998. Met Daid Hasselhoff, Lisa Rinna en Sandra Hess. RTL 7, 22.15-00.05 uur.

Nick Fury is een hard-boiled detective uit de Marvel-stripverhalen, die voor televisie zijn incarnatie vond in niemand minder dan David Hasselhoff. De geheime S.H.I.E.L.D.-organisatie ontslaat hem als hun agent; dat betekent dat hij nu eigenhandig op zoek moet gaan naar het tegenmiddel van een zeer dodelijk virus waarmee terroristen hem hebben besmet, en ondertussen moet hij ook nog eens de wereld zien te redden.

Star Trek: Generations

Regie: David Carson; VS, 1994. Met Patrick Stewart, Jonathan Frakes en William Shatner. Veronica, 22.40-01.00 uur.

Voordat de nieuwelingen de oude rotten aan boord van Starship Enterprise zullen vervangen, kruist de nieuwe Captain Picard (gespeeld door Patrick Stewart) nog even het pad van de oude Captain Kirk (William Shatner). Samen zullen ze de strijd aanbinden met de diabolische Dr. Soran, gespeeld door Malcolm McDowell (die eerder faam maakte als duivelse gemenerik in Stanley Kubricks succesfilm ’A Clockwork Orange’). Hoofddoel is om miljoenen mensen van de ondergang te redden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden