tv film

Belinda van de Graaf

Tommy

Regie: Ken Russell; Engeland, 1975. Met Roger Daltrey, Oliver Reed, Ann-Margret, Jack Nicholson, Tina Turner, Elton John en Eric Clapton. Arte 15.00-16.50 uur.

Barokke verfilming van de rockopera Tommy, geschreven door Pete Townshend, gitarist van de legendarische Britse rockformatie The Who. Roger Daltrey, in de jaren zestig grondlegger en zanger van The Who, speelt het titelpersonage Tommy Walker, een doofstomme, blinde jongen die zijn jeugdtrauma’s te boven komt en zich ontpopt als tovenaar op het trekbiljart.

The Chamber

Regie: James Foley; VS, 1996. Met Chris O’Donnell, Gene Hackman en Faye Dunaway. RTL 7, 20.30-22.45 uur.

Weinig succesvolle Grisham-verfilming over een ter dood veroordeelde racist (gespeeld door Gene Hackman) die door zijn kleinzoon (Chris O’Donnell) wordt verdedigd. Als doodstraf-film moest ’The Chamber’ het duidelijk afleggen tegen Tim Robbins’ ’Dead Man Walking’ dat min of meer tegelijkertijd in de bioscopen verscheen.

l’Une chante, l’autre pas

Regie: Agnès Varda ; Frankrijk, 1976. Met Thérèse Liotard en Valérie Mairesse. Arte, 20.40-22.40 uur.

Agnès Varda schetst de levens van twee Franse vrouwen, Pauline en Suzanne, tegen de achtergrond van de vrouwenbeweging in de jaren zeventig. Pauline helpt Suzanne bij een abortus omdat ze een nieuwe zwangerschap niet kan betalen.

The Hot Chick

Regie: Tom Brady; VS, 2002. Met Rob Schneider en Anna Faris. BBC 1, 00.20-01.50 uur.

De geest van loser Clive Maxstone (gespeeld door Rob Schneider, voormalig Saturday Night Live-komiek) belandt in het lichaam van de blonde cheerleader Jessica Spencer (Rachel McAdams), en andersom: het lichaam van Schneider wordt in bezit genomen door de geest van de cheerleader. Metamorfoses zijn hier vooral goed voor malle seksgrappen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden