tv film

Regie: Mario Zampi; GB, 1958. Met Terry Thomas, George Cole. BBC 2, 14.40-16.00 uur

Satire op de oplichtersfilm. Zakenman Terry Thomas is blij als zijn vrouw wordt ontvoerd, waarna zij wraak neemt door de bende te gaan leiden en zelf het losgeld te innen. Goed scenario en goede regie maken er een aardige klucht van. Sidney James is bekend van de destijds populaire 'Carry On' reeks.

Ace Ventura; Pet Detective

Regie: Tom Shadyac; VS, 1994. Met Jim Carrey, Courtney Cox. Veronica, 20.30-22.00 uur

Detective die gespecialiseerd is in het speuren naar verloren huisdieren. Als dolfijn, tevens Mascotte van de Miami Dolphins, de avond voor de Superbowl gestolen wordt, wordt Ace Ventura erbij geroepen. Hij blijft de politie voor, vindt de dolfijn en ontrafelt in de marge een gemene samenzwering. Een van de eerste hoofdrollen van Jim Carrey, manisch als altiljd.

The Royal Tenenbaums

Regie: Wes Anderson; VS, 2001. Met Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston. Canvas, 21.20-23.10 uur

De Tenenbaums zijn een curieuze, geniale familie. Chas (Ben Stiller) is geniaal in economie, Richie (Luke Wislon) was nationaal tenniskampioen en Margot (Gwyneth Paltrow) bekroond toneelschrijfster. Na twintig jaar staat hun vertrokken vader (Gene Hackman) weer op de stoep met de mededeling dat hij doodziek is. Tijd om de familiale balans op te maken in gekke, spitsvondige toon die we nog kennen uit eerdere films van Wes Anderson: kostschoolkomedie 'Rushmore' en de gangsterkomedie 'Bottle Rocket'.

The Blood Beast Terror

Regie: Vernon Sewell; GB, 1968. Met Peter Cushing, Robert Fleming. BBC 1, 01.30-02.50 uur

Bizarre reeks lijken houdt verband met gestoorde wetenschapper Fleming. Die heeft namelijk van zijn dochter een monsterlijke mot gemaakt met een voorkeur voor bloed. Een en ander wordt onderzocht door inspecteur van politie die van weinig vreemd opkijkt. Ook bekend onder de titels 'The vampire beast craves blood' en 'Blood beast from hell'. Voor de liefhebber dus.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden