tv film

The Elusive Pimpernel

Regie: Michael Powell en Emeric Pressburger; Engeland, 1950. Met David Niven, Margaret Leighton en Cyril Cusack. BBC 2, 14.30-16.15 uur.

Fifties-avontuur waarin David Niven als Sir Percy Blakeney alias ’The Scarlet Pimpernel’ anno 1792 naar Parijs vertrekt om daar in vermomming andere aristocraten van de guillotine te redden en Naar Engeland in veiligheid te brengen. Gebaseerd op het boek van barones Emmuska Orczy en met flair gefilmd door het Britse regisseursduo Powell & Pressburger dat faam verwierf met ’The Red Shoes’ (1948) en ’Peeping Tom’ (1960).

Historias Minimas

Regie: Carlos Sorin; Argentinië, 2002. Met Antonio Debennedicti, Javier Lombardo en Javiera Bravo. Arte, 14.55-16.20 uur.

Lieve, kleine vertelling over drie typische inwoners van Patagonië die onafhankelijk van elkaar op reis gaan om hun dromen te realiseren. Het mooist is het verhaal van de 80-jarige inwoner van het gehucht Fitz Roy die honderden kilometers aflegt op zoek naar zijn weggelopen hond. De verhalen van de handelsreiziger en de jonge moeder zijn wat schraler.

Diamonds are Forever

Regie: Guy Hamilton: Engeland, 1971. Met Sean Connery en Lana Wood. Veronica, 20.30-22.50 uur.

Na het fiasco van ’On Her Majesty’s Secret Service’ (met George Lazenby als James Bond) werd alles in het werk gesteld om Sean Connery weer terug te krijgen als 007. Connery ging akkoord voor een topsalaris, om in ’Diamonds are Forever’ de verdwijning van diamanten in Las Vegas op te lossen.

The Royal Tenenbaums

Regie: Wes Anderson; VS, 2001. Met Gene Hackman, Anjelica Huston en Gwyneth Paltrow. BBC 1, 00.30-02.00 uur.

Het verhaal van de steenrijke, hyperintelligente, tot volledig mislukken gedoemde familie Tenenbaum ontrolt zich in absurde, tragi-komische scènes. Gene Hackman als de vader, Angelica Huston als de moeder, Ben Stiller en Luke Wilson als de zonen en Gwyneth Paltrow als de aangenomen dochter, ze maken er onder regie van het New Yorkse talent Wes Anderson een feestje van.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden