tv film

Belinda van de Graaf

Les Soeurs Brontë

Regie: André Téchiné; Frankrijk, 1978. Met Isabelle Adjani, Isabelle Huppert en Marie-France Pisier. TV5 Monde, 14.05-16.00 uur.

Smakelijk vormgegeven, biografisch drama van de Franse regisseur André Téchiné, over de schrijvende zusjes Brontë, vertolkt door Marie-France Pisier (zij speelt Charlotte, de oudste, die onder meer ’Jane Eyre’ schreef), Isabelle Adjani (Emily, schrijster van ’Wuthering Heights’) en Isabelle Huppert (Anne, de jongste, die twee romans schreef). De zusjes Brontë waren dochters van een Ierse predikant. Ze groeiden op in 19de eeuws isolement in het Engelse graafschap Yorkshire.

Titanic

Regie: James Cameron; VS, 1997. Met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. RTL 5, 20.30-00.05 uur.

De tragische geschiedenis van het onzinkbaar geachte droomschip Titanic, door James Cameron voorzien van een meeslepende liefdesgeschiedenis tussen eersteklas-passagier Rose (Kate Winslet) en derdeklasser Jack (Leonardo DiCaprio). Morgen verschijnt Camerons nieuwste special effects-spektakel in de bioscoop, ’Avatar’, waarin we in 3D afreizen naar de verre maan Pandora.

The Juror

Regie: Brian Gibson; VS, 1996. Met Demi Moore en Alec Baldwin. RTL 8, 20.30-22.40 uur.

Demi Moore speelt een jurylid bij een proces tegen een maffiabaas. Als haar gezin door zijn maffiose helpers wordt bedreigd, ziet ze zich genoodzaakt voor vrijspraak te pleiten.

The Crossing Guard

Regie: Sean Penn; VS, 1995. Met Jack Nicholson, David Morse en Angelica Huston. BBC 1, 01.00-02.45 uur.

Jack Nicholson speelt een mooie rol als de man die wraak zoekt op de dronken automobilist die zijn dochter dood reed. Anjelica Huston is de echtgenote van wie hij sinds de tragedie gescheiden is, en David Morse is de dader die uit de gevangenis wordt ontslagen. Acteur Sean Penn mediteert in zijn fascinerende, tweede film als regisseur op thema’s als wraak, schuld en straf.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden