tv film

Bogus

Regie: Norman Jewison; VS, 1996. Met Haley Joel Osment, Whoopi Goldberg en Gerard Depardieu. BBC 2, 14.30-16.15 uur.

De 11-jarige Haley Joel Osment werd voor zijn rol in de voortreffelijke horrorfilm 'The Sixth Sense' genomineerd voor een oscar. In 'Bogus’ is Haley Joel Osment acht jaar en speelt hij de kleine Albert die zijn moeder, een circusartieste, verliest, onder de hoede komt van haar stiefzuster en die enige troost vindt bij een personage (Bogus) uit een plaatjesboek.

The Spy Who Loved Me

Regie: Lewis Gilbert; Engeland, 1977. Met Roger Moore en Curd Jürgens. Veronica, 20.30-22.55 uur.

Vermakelijke James Bond-film, met Roger Moore als 007 die het samen met een Russische agente (Bond-girl Barbara Bach) opneemt tegen een duivelse scheepsmagnaat.

A Simple Plan

Regie: Sam Raimi; VS, 1998. Met Bridget Fonda, Billy Bob Thornton en Bill Paxton. BBC 1, 00.25-02.20 uur.

Sfeervolle psychologische thriller, gesitueerd in de Amerikaanse Midwest, waar de broers Jacob (Billy Bob Thornton) en Hank (Bill Paxton) in de naburige bossen een neergestort vliegtuigje vinden, en een weekendtas met vier miljoen dollar. Let op Bridget Fonda als Hanks keurige, hoogzwangere echtgenote met kaarsrechte pony die bij het zien van de buit op slag verandert in een hebzuchtige hyena.

2 Days in the Valley

Regie: John Herzfeld; VS, 1996. Met Danny Aiello, James Spader, Eric Stoltz en Paul Mazursky. Duitsland 2, 00.50-02.30 uur.

Elf bewoners van de San Fernando Valley in Los Angeles die grotendeels niets met elkaar te maken hebben, worden door een moord met elkaar verbonden, waardoor verschillende levens drastisch zullen wijzigen. Het labyrinthische geheel doet sterk denken aan ‘Short Cuts’ van de deze week overleden grootmeester Robert Altman. In ‘Short Cuts’ werden maar liefst tweeëntwintig personages opgevoerd die op eenzelfde, bijna terloopse manier met elkaar in verbinding werden gesteld. Altman slaagde er in de karakters meer dan schetsen te laten zijn. Regisseur John Herzfeld is van een wat ander kaliber.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden