tv film

Belinda van de Graaf

De Boezemvriend

Regie: Dimitri Frenkel Frank; Nederland, 1982. Met Leen Jongewaard en Geert de Jong. Talpa, 20.40-22.30 uur.

Na het commerciële succes van ’Ik Ben Joep Meloen’ volgde er een tweede avondvullende film met komiek André van Duin in de hoofdrol. Van Duin speelt een eenvoudige kapper die wordt aangezien voor een controleur van Napoleon. Vanessa speelt met haar omvangrijke boezem een tweede hoofdrol. Ook te zien, in bijrollen: Ischa Meijer (als commissaris) en André Hazes (als waard).

Kaas

Regie: Orlow Seunke; Nederland, 1999. Met Frieda Pittoors en Dirk Roothooft. België 2, 22.40-00.10 uur.

Eenvoudig televisiedrama, gebaseerd op de beroemde roman van Willem Elsschot. Josse de Pauw speelt Frans Laarmans, een kantoorklerk in vooroorlogs Antwerpen die door toedoen van een zekere mijnheer Van Schoonbeeke eindigt als een hopeloos mislukte handelaar in kaas.

La Meglio Gioventù

Regie: Marco Tullio Giordana; Italië, 2003. Met Luigi Lo Cascio en Alessio Boni. Nederland 3, 23.15-00.55 uur.

Meeslepend Italiaans familie-epos dat al vergeleken is met de Duitse tv-serie ’Heimat’. We volgen de geschiedenis van twee Italiaanse broers, hun familieleden en vrienden, van 1966 tot nu. 1966 is het jaar waarin Nicola en Matteo nog studeren en Italië het WK-voetbal verliest van Noord-Korea. Het drama rond de twee broers werd hier een filmhuishit. De VPRO zendt de 6 uur durende film uit in 4 delen. Vanavond deel 1.

Mad Max

Regie: George Miller, Australië, 1979. Met Joanne Samuel. BBC 1, 00.45-02.15 uur.

Met deze uitzinnige scifi-film scoorde George Miller een van de grootste Australische successen ooit. In een nabije toekomst, waarin de civilisatie in de Australische Outback lijkt teruggebracht tot het Stenen Tijdperk, raakt politieagent Mad Max Rockatansky verwikkeld in een strijd met een helse motorbende. De 22-jarige Australische acteur Mel Gibson beleefde met deze film – die twee ijzersterke vervolgen kreeg – zijn grote doorbraak.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden