Tv film

Wallace and Gromit: A Close Shave

Regie: Nick Park; GB, 1995. BBC 2, 20.00-20.30 uur.

Wallace & Gromit zijn een succesvol Brits kleipoppenduo. In deze korte film worden zij van elkaar gescheiden wanneer Gromit (de hond) ten onrechte wordt beschuldigd van schapenmoord. Het is het aan Wallace en zijn vriendin Wendolene om hem uit de gevangenis te redden.

Team America: World Police

Regie: Trey Parker; VS, 2004. Veronica, 20.30-22.35 uur.

Trey Parker en Matt Stone, de begaafde makers van de animatieserie en -film ’South Park’ leveren met ’Team America’ een vrolijke satire af op de kruistocht van president Bush tegen terrorisme, op de anti-Bush-geluiden van geëngageerde filmsterren, zelfmoordterroristen, het dictatorschap van Noord-Korea’s Kim Jong-il en bovenal op de opgeblazen actiefilms uit Hollywood. Niemand blijft buiten schot in deze poppenfilm over een politieteam dat in naam van de wereldvrede overal de boel komt opblazen.

Flight 93

Regie: Peter Markle; VS, 2006. Met: Jeffrey Nordling, Brennan Elliott en Kendall Cross. RTL 7, 20.30-22.15 uur.

Op feiten gebaseerde tv-film over de kaping van een Boeing 757-222 – het toestel van de omineuze Vlucht 93 op 11 september 2001. De makers van het low budget gedraaide ’Flight 93’ deden uitgebreid bronnenonderzoek en brachten de tragische gebeurtenissen terughoudend inkaart.

The Magnificent Seven

Regie: John Sturges; VS, 1960. Met Yul Brynner, Eli Wallach, James Coburn, Horst Buchholz, Charles Bronson en Steve McQueen. WDR, 22.10-0.15 uur.

Beroemde western, ontleend aan ’The Seven Samurai’ van regisseur Akira Kurosawa. De actie concentreert zich op een aantal ingehuurde scherpschutters die zich in een Mexicaans dorp over een stel boeven moeten ontfermen. Langzamerhand beginnen de dorpelingen te twijfelen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden