tv film

Belinda van de Graaf

Barry Lyndon

Regie: Stanley Kubrick; Engeland, 1975. Met Ryan O’Neal en Marisa Berenson. Arte, 14.45-17.40 uur.

Mooi gefotografeerde verfilming van Thackeray’s roman ’The Luck of Barry Lyndon’ (1844) door Stanley Kubrick, waarin de Ierse avonturier Redmond Barry zich een weg liegt, vecht, gokt, spioneert door 18de eeuws Europa, vastbesloten om uiteindelijk in Engelse adellijke kring te belanden. Daarvoor moet hij nog wel even de rijke weduwe Lady Lyndon schaken. ’Barry Lyndon’ kreeg vier Oscars voor de aankleding en de fotografie.

From Hell

Regie: Albert en Allen Hughes; VS, 2001. Met Johnny Depp en Heather Graham. RTL 7, 20.30-22.45 uur.

Weke Jack the Ripper-film met Johnny Depp als inspecteur Abberney, die achter de waarheid van de roemruchte seriemoordenaar Jack the Ripper probeert te komen. Morgen volgt de veel leukere Johnny Depp-film ’Edward Scissorhands’.

Lolita

Regie: Stanley Kubrick; VS/Engeland, 1962. Met Sye Lyon, James Mason en Shelley Winters. Arte, 20.40-23.10 uur.

Omstreden verfilming van Vladimir Nabokovs gelijknamige roman uit 1955 door Stanley Kubrick, waarin de Engelse universiteitsprofessor Humbert Humbert (James Mason) tot over zijn oren verliefd raakt op de 12-jarige Amerikaanse Lolita, gespeeld door Sue Lyon, zuigend op een lolly en met een zonnebril in de vorm van twee harten op haar neus. Dit laatste beeld van Lolita zou uitgroeien tot een van de iconische beelden in het oeuvre van Kubrick.

The Steal

Regie: John Hay; Engeland, 1994. Met Helen Slater, Alfred Molina, Peter Bowles en Stephen Fry. BBC 1, 01.00-02.30 uur.

Zotte Britse komedie met Helen Slater als computerhacker Kim die op een dag wordt benaderd door een Londense advocaat. Of ze niet geïnteresseerd is in het kraken van een centrale computer.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden