Tv films zaterdag

APOCALYPSE NOW Regie: Francis Ford Coppola: VS, 1979. Met Martin Sheen, Dennis Hopper. Veronica, 23.20-2.05 uur

Jann Ruyters

THE DEVIL'S OWN

Regie: Alan J. Pakula: VS, 1997. Met Harrison Ford, Brad Pitt, Margaret Colin. SBS 6, 23.35-1.35 uur

Brad Pitt speelt met niet helemaal gelukt Iers accent IRA-jongen Rory die naar Amerika vlucht en daar wordt opgenomen door in-en-in-goede, onwetende agent Harrison Ford, terwijl Pitt ondertussen met medeterroristen een aanslag voorbereidt met kruisraket. Film is noch spannende actie-thriller, noch sterk politiek drama. Alleen Harrison Ford komt aardig weg als de nobele Ierse Amerikaan die probeert Pitt met goede zorgen en warme woorden weer op het democratische pad te krijgen.

THE QUICK AND THE DEAD

Regie: Sam Raimi: VS, 1995. Met Leonardo di Caprio, Gene Hackman, Sharon Stone. België 1, 23.45-1.30 uur

Een van de eerste rollen van Sharon Stone na 'Basic Instinct', en een van de laatste rollen van Leonardo DiCaprio voor 'Titanic'. Stone is zwijgzame vreemdelinge en DiCaprio is schietgraag opscheppertje in deze schematische western , waarin Gene Hackman als de schurk als enige toch weer de clichés weet te overstijgen. De latere 'Spiderman'-regissseur Sam Raimi toont ook in deze niet zo geslaagde genrefilm al aan over cinematografische vernieuwingsdrang te beschikken.

* TODO SOBRE MI MADRE

Regie: Pedro Almodovar: Sp-Fr, 1999. Met Cecilia Roth, Marisa Paredes. Nederland 1, 23.50-1.20 uur

Met een Oscar voor de beste niet-Engelstalige film bekroonde film over Spaanse alleenstaande moeder die voor haar ogen haar tienerzoon ziet verongelukken en dan op zoek gaat naar zijn verloren vader in Barcelona. Titel verwijst naar Bette Davis' beroemdste film 'All about Eve' en ook de acteerstijl en plot herinneren aan de vrouwelijke filmsterren en de melodramatische verhalen van de zogeheten 'woman's film' uit de jaren 40-50. Zij het dan met postmoderne campy elementen als travestie en transseksualiteit

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden