TV films zaterdag

BEVERLY HILLS COP

KISSING A FOOL

Regie: Doug Ellin; VS, 1998. Met David Schwimmer, Jason Lee. Yorin, 23.30-01.05 uur

David Schwimmer (Ross in 'Friends') in atypische rol als Max: sportief en handig. Tegenover hem beste vriend Jay: boekenwurm. Jay laat Max uitgaan met meisje Sam die net als Max niet van boeken houdt. Snelle verloving volgt en dan wordt Max ineens neurotisch en vraagt zijn beste vriend om Sams trouw op de proef te stellen. Het is vragen om moeilijkheden die redelijk onderhoudend zijn maar niet zo amusant als je zou hopen voor Schwimmer.

THE DAY OF THE JACKAL

Regie: Fred Zinneman; GB/FR, 1973. Met Edward Fox, Alan Badel. Veronica, 23.35-03.00 uur

Edward Fox speelt de efficiënte huurmoordenaar die De Gaulle moet doden en die tegenover zich even berekenende bureaucratische verdedigers van de democratie vindt. Dat beide partijen aan elkaar gewaagd zijn maakt het spannend hoewel de uitkomst van Frederick Forsyth's bestseller aan iedereen bekend is. De Gaulle zal een natuurlijke dood sterven.

DIE INNERE SICHERHEIT

Regie: Christian Petzold; DLD, 2000. Met Julia Hummer, Barbara Auer. Ned 3, 00.35-03.17 uur

'Het zijn de zielen die het niet meer weten die naar het water worden getrokken' citeert iemand Herman Melville's 'Moby Dick' in 'Die innere Sicherheit'. De resten van de RAF, daar gaat het om in 'Die Innere Sicherheit', al wordt die organisatie nooit met name genoemd. Niet de politieke maar de persoonlijke gevolgen. Innerlijke zekerheid hadden de ouders van Jeanne ooit wel, maar nu niet meer. Al 15 jaar zijn ze geen terrorist meer, maar wel nog steeds op de vlucht door Europa. Jeanne moet mee, terwijl ze eigenlijk liever bij haar vriendje zou willen blijven. Mooi gespeeld, ingehouden, spannend, psychologisch drama.

Jann Ruyters

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden