Tv films vandaag

PAYBACK

Belinda van de Graaf

Regie: Brian Helgeland; VS, 1999. Met Mel Gibson, Gregg Henry, Maria Bello en Lucy Alexis Liu. Net 5, 22.00-23.50 uur.

Als de hyperactieve vechtmachine in vier delen 'Lethal Weapon' wist Mel Gibson zijn kwaliteiten als ruwe bolster, blanke pit op vaak komische wijze uit te spelen. Echter niet in het misdaadavontuur 'Payback'. In een niet nader benoemde Amerikaanse stad zet Gibson als boef Porter alles op alles om zijn zuur verdiende 70000 dollar te heroveren die in handen zijn van een misdaadsyndicaat.

SUE

Regie: Amos Kollek; VS, 1997. Met Anna Thomson, Matthew Powers en Tahnee Welch. België 2, 23.40-01.10 uur.

Regisseur Amos Kollek, zoon van de ex-burgemeester van Jeruzalem, dist met 'Sue' het aangrijpende portret van een Newyorkse dertiger op, eenzaam, overgevoelig en niet bij machte om in de tred te lopen van het jachtige grotestadsbestaan. Kollek werkt zijn onafhankelijk geproduceerde film uit als een klassiek noodlotsdrama, maar de grootste aantrekkingskracht is het optreden van Anna Thomson (soms optredend onder de naam Anna Levine), een markante actrice die anorectisch en voluptueus tegelijk oogt, en Kolleks tragische heldin daarmee de gewenste fragiliteit en aantrekkingskracht geeft. Stijlvol uitgedost bewandelt ze de straten van Manhattan, om klappertandend voorbijgangers aan te spreken . In haar kleding schemert iets door van de jaren vijftig, van fleuriger tijden die vervluchtigd zijn.

TARANTULA

Regie: Jack Arnold; VS, 1955. Met John Agar, Mara Dorday en Leo G. Carroll. Net 5, 23.50-01.10 uur.

Heerlijke horrorfilm uit de jaren vijftig. In een laboratorium krijgt een tarantula per ongeluk een radioactief serum ingespoten, waarna het dier plots gigantische afmetingen krijgt. Wanneer de reuzentarantula ontsnapt, zijn de poppen aan het dansen. Let op de aanvoerder van de verdelgingsmacht in de climax van de film. Achter het zuurstofmasker gaat een 25-jarige Clint Eastwood schuil, in een van zijn allereerste filmrollen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden