Tv films vandaag

Michael Douglas in 'Traffic' (21.00 uur, België 2).

SCARY MOVIE

Regie: Keenen Ivory; VS, 2000. Met Carmen Electra, Shawn Wayans. YORIN, 20.30-22.05 uur

Melige horrorpastiche met grappig bedoelde verwijzingen naar 'The Blair Witch Project', 'The Sixth Sense', 'The Matrix', zonder dat de film er veel grappiger van wordt. Wel veel viezigheidshumor. Ondanks de Amerikaanse slogan 'no mercy, no shame, no sequel' kwam er toch een 'Scary Movie 2'.

TRAFFIC

Regie: Steven Soderbergh; VS/DLD, 2000. Met Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones. België 2, 21.00-23.30 uur

Realistisch en moralistisch inkijkje in de groezelige wereld van de internationale drugshandel. Michael Douglas speelt rechter die de strijd aanbindt met de smokkelaars terwijl zijn eigen dochter net aan de drugs verslingerd raakt. Benicio del Toro is integer politieman die zijn weg zoekt in de Mexicaanse drugsscene. Douglas' echtgenote Zeta-Jones speelt vrouw van drugsbaron die poogt haar kinderen te beschermen tegen de diverse dreigingen van zowel de goede als de foute kant van de wet. Film werd geprezen om inzicht in familieverhoudingen en om scherpzinnige kritiek op hypocrisie in strijd tegen drugs.

RAIDERS OF THE LOST ARK

Regie: Steven Spielberg; VS, 1981. Met Harrison Ford, Karen Allen. BBC 1, 21.00-22.50 uur.

Eerste Indiana Jones-film met Harrison Ford als de behendige archeoloog die poogt de verloren ark des verbonds uit handen van de nazi's te houden en ondertussen bekvecht met de voortvarend onhandige Karen Allen. Film als een achtbaan met soms wat veel heftige bochten.

CRAZY/BEAUTIFUL

Regie: John Stockwell; VS, 2001. Met Kirsten Dunst. BBC 1, 00.30-02.10 uur

Nicole (Kirsten Dunst) is opstandige 17-jarige dochter van rijk congreslid. Carlos is ambitieuze, arme student die graag vooruit wil in de vaart der volkeren en hard werkt om dat te bereiken. De twee worden verliefd maar de zelfdestructieve Nicole maakt er een potje van en dreigt Carlos' veelbelovende toekomst te torpederen. Redelijk ontvangen, heftig tiener-liefdesdrama.

ON DANGEROUS GROUND

Regie: Nicholas Ray; VS, 1951. Met Ida Lupino, Robert Ryan. BBC 2, 00.50-02.10 uur

Harde politieman Ryan wordt verleid door blind stadsmeisje Lupino wier broer betrokken is bij plattelandsmisdaad. Omineuze, klassieke 'film noir' die vooral steunt op sterke cast.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden