Tv films vandaag

* All in a night's work

Belinda van de Graaf

Rocky IV

Regie: Sylvester Stallone; VS, 1985. Met Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Talia Shire, Brigitte Nielsen en James Brown. Veronica, 20.30-22.05 uur.

In 'Rocky' (1976) speelde Sylvester Stallone een tweederangs-bokser die het tot bokskampioen schopte. De film won drie oscars, waarna de formule in een aantal vervolgfilms flink werd uitgemolken. Vanavond deel 4 op Veronica, gevolgd door deel 5 op BBC 1 (00.35-02.20 uur).

* La meglio gioventu

Regie: Marco Tullio Giordana. Met Luigi Lo Cascio en Alessio Boni. België 2, 21.00-00.10 uur.

Tweede deel van het meeslepende Italiaanse familie-epos dat al vergeleken is met de Duitse tv-serie 'Heimat'. Het drama rond twee broers won vorig jaar de publieksprijs op het Filmfestival Rotterdam.

* The cradle will rock

Regie: Tim Robbins; VS, 1999. Met John en Joan Cusack, Gretchen Moll, Bill Murray, Vanessa Redgrave, Susan Sarandon, John Turturro en Emily Watson. RTL 5, 00.00-02.20 uur.

Op ware gebeurtenissen gebaseerd drama rond de opvoering van de controversiële Broadwaymusical 'The Cradle Will Rock', in 1936 geschreven door Marc Blitzstein, die maar geen producent voor zijn musical kon vinden en zich uiteindelijk tot de jonge, geestdriftige Orson Welles wendde. Het sterk socialistische, aan Bertolt Brecht opgedragen verhaal over de corrupte eigenaar van Steeltown, moest in de ogen van Welles een groots opgezette proletarische Broadwaymusical worden, maar de Amerikaanse regering was van dat idee (een musical die het opneemt voor de vakbonden) weinig gecharmeerd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden