Tv films vandaag

PUSHING TIN

Mike Newell, de Britse regisseur van 'Four Weddings and a Funeral', maakte met 'Pushing Tin' een fijn komisch drama, gesitueerd in het competitieve wereldje van 'tin pushers' (vluchtleiders), gespeeld door John Cusack en Billy Bob Thornton.

MAGNUM FORCE

Regie: Ted Post; VS, 1973. Met Clint Eastwood, Hal Holbrook en Mitchell Ryan. SBS 6, 20.30-22.55 uur.

Clint Eastwood in zijn tweede Dirty Harry-film die het helaas niet haalt bij het origineel van Don Siegel uit 1971. 'Dirty' Harry Callahan, de beruchte politieagent uit San Francisco die geweld met geweld bestrijdt, onderzoekt een aantal brute slachtpartijen die dit keer betrekking hebben op het politieapparaat zelf.

HUSBANDS AND WIVES

Regie: Woody Allen; VS, 1992. Met Woody Allen, Mia Farrow, Sydney Pollack en Judy Davis. België 2, 21.00-22.50 uur.

Sterke Woody Allen-film waarin de relatieproblemen van typisch Newyorkse koppels onder de loep worden genomen, met humor en herkenning als sterkste wapens. Sydney Pollack en Judy Davis gaan als stabiel ogend koppel uit elkaar. Het bevriende echtpaar Woody Allen en Mia Farrow schrikt zo hevig dat ook hun relatie op losse schroeven komt te staan. Het schokkende en schuddende camerawerk van Carlo Di Palma volgt de emoties op de voet en geeft het geheel een onverwacht documentair accent.

TRESPASS

Regie: Walter Hill; VS, 1992. Met Bill Paxton, Art Evans, William Sadler, Ice-T en Ice Cube. Veronica, 22.40-00.30 uur.

Twee brandweermannen (gespeeld door Bill Paxton en William Sadler) zijn een pot goud op het spoor, en krijgen bij hun zoektocht tegenwerking van een stel gangsters, aangevoerd door rappers Ice-T en Ice Cube die samen ook het titellied 'Trespass' vertolken. Veel meer heeft deze actiefilm niet om het lijf.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden