tv films vandaag

TILT Regie: Rudy Durand; VS, 1978. Met Brooke Shields, Ken Marshall en Charles Durning. SBS 6, 12.40-14.25 uur.

Een jaar voor haar doorbraak in 'The Blue Lagoon' was de 14-jarige Brooke Shields te zien in deze hilarische tienerkomedie. Shields speelt Tilt, een jeugdige flipperkastkoningin die in actie mag komen tegen een heuse flipperkastkampioen in de persoon van Charles Durning.

AFFLICTION Regie: Paul Schrader; VS, 1997. Met Nick Nolte, Sissy Spacek en James Coburn. RTL 5, 20.30-22.35 uur.

Met deze getrouwe adaptatie van de semi-autobiografische roman van Russell Banks uit 1989 maakte Paul Schrader een van zijn beste films als regisseur. Nick Nolte is prachtig als Wade Woodhouse, de sheriff van een klein stadje in New Hampshire die tijdens een onderzoek naar een dodelijk jachtongeluk met zijn eigen demonen wordt geconfronteerd. Nolte haalt als emotioneel wrakhout het onderste uit de kan, en James Coburn is als zijn gefrustreerde en drankzuchtige vader zo goed aan hem gewaagd dat hij er uiteindelijk vandoor ging met een oscar.

VAMPIRE IN BROOKLYN Regie: Wes Craven; VS, 1995. Met Eddie Murphy, Angela Bassett en Allen Payne. Veronica, 20.30-22.20 uur.

'Scream'-regisseur Wes Craven levert met 'Vampire in Brooklyn' een deels geslaagde vampierklucht af, met Eddie Murphy als de moderne zwarte vampier Maximillian die naar New York zeilt, om er op zoek te gaan naar zijn blood sister Rita, gespeeld door Angela Bassett als een getroubleerde politieagente.

ROAD ENDS Regie: Rick King; VS, 1997. Met Dennis Hopper, Chris Sarandon, Mariel Hemingway en Peter Coyote. RTL 5, 22.35-00.20 uur.

De Amerikaanse acteur en fotograaf Dennis Hopper (67) werd door de Nederlandse acteur en fotograaf Thom Hoffman (47) vastgelegd in een documentaire die aanstaande donderdag zijn première beleeft in de Nederlandse bioscoop. Ook al behoort het onderhavige 'Road Ends' niet tot Hoppers beste werk, het is altijd goed om Hopper als acteur aan het werk te zien. Het verhaal van deze woestijnthriller draait om Esteban Maceda (gespeeld door Chris Sarandon), een mysterieuze figuur die zich in een stil woestijnstadje vestigt, en al snel de plaatselijke sheriff (Dennis Hopper) en een FBI-agent uit Los Angeles (Peter Coyote) achter zijn broek aan krijgt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden