Tv films vandaag

THE KID

U TURN

Regie: Oliver Stone: VS/FR, 1997. Met Sean Penn, Nick Nolte, Jennifer Lopez. Ned 2, 23.05-1.10 uur

Sean Penn speelt een gokker die met kapotte Ford Mustang in een stadje in Arizona belandt en daar iets krijgt met zwoele Grace (Lopez). Alleen Grace is getrouwd en haar man (Nick Nolte) wil net van haar af en wil ook dat de gokker daarbij een handje helpt. Oliver Stone's hippe verteltrant met veel vreemde camerahoeken en plotse versnellingen en vertragingen in de montage, maakt deze behoorlijk ingewikkelde zaak er bepaald niet gemakkelijker op. Curieuze bijrol van Billy Bob Thornton als griezelige monteur.

A SIMPLE PLAN

Regie: Sam Raimi; VS/FR/DLD/Japan/GB, 1998. Met Bill Paxton, Billy Bob Thornton. BBC 1, 0.15-2.15 uur

Een vliegtuigwrak in een natuurreservaat in Minnesota met daarin een tas met 4 miljoen dollar. Netjes naar de politie brengen is veel gevraagd. Zeker van boer Hank (Paxton), zijn dommere broer Jacob (Thornton) en diens vriend. Alleen het houden en verbergen dat je het hebt blijkt moeilijk en vraagt om steeds meer onwettige daden. Raimi laat de sneeuw het tempo vertragen en de geheimen bedekken en maakte een gepast karige thriller over eer en oneer tussen dieven.

THIS LITTLE LIFE

Regie: Sarah Gavron: GB, 2003. Met Kate Ashfiedl, David Morrisey, Peter Mullan. BBC 2, 00.20- 02.15 uur

Bijzonder, genuanceerd drama over het leven van Luke, die 17 weken te vroeg geboren wordt en door de medische staf in een Engels ziekenhuis in leven wordt gehouden. De ouders waken bij de couveuse en moeder Sadie ontwikkelt door het glas heen een band met haar zoon en krijgt visioenen van een gezonde Luke als zevenjarige. Regisseuse Gavron werd op diverse festivals bekroond voor haar krachtige film.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden