Tv films vandaag

THAT RIVIERA TOUCH

Jann Ruyters

IN THE LINE OF FIRE

Regie: Wolfgang Petersen; VS, 1993. Met Clint Eastwood, John Malkovich. SBS 6, 20.30-22.50 uur.

Clint Eastwood in een niet door hemzelf geregisseerde thriller toegewijder dan ooit, tot aan tranen toe, zelfs. Hij speelt geheim agent Horrigan die steeds ruzie heeft met zijn superieuren en met zijn vriendin Rene Russo. Gekweld door een fout uit het verleden (30 jaar terug heeft hij niet de voor Kennedy bedoelde kogel opgevangen) is hij vastbesloten een door John Malkovich geplande moordaanslag op een presidentskandidaat te voorkomen. Spannend.

LOSER

Regie: Amy Heckerling; VS, 2000. Met Jason Biggs, Mena Suvari. NET 5, 21.30-23.10 uur.

Jason Biggs speelt Paul een plattelandsjongen met de verkeerde kleren aan op de campus van de universiteit van New York. Paul krijgt toch kennis aan Dora die heel anders is maar ook een 'outsider'. Ze heeft een affaire met een docent en ziet zodoende Pauls aanbidding niet. Tienerfilm van Heckerling die eerder 'Clueless' maakte. Zelf noemt ze deze de 'Anti-clueless', wat niet betekent dat deze minder amusant zou zijn.

WHITE MISCHIEF

Regie: Michael Radford; GB/Kenia, 1987. Met Greta Scacchi, Charles Dance. RTL 4, 23.45-1.45 uur.

Liederlijke Engelsen in Kenia tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is sprake van een moord maar daar de dader bekend is gaat het om de sfeer. Die is niet goed onder de rijken in Kenia. Affaires, corruptie, vrouwenmishandeling: drank, drugs en roddels. Greta Scacchi wordt bespioneerd in het bad, Sarah Miles beklimt haar dode minnaar. Fraai is het allemaal niet.

ATOMIC TWISTER

Regie: Bill Corcoran; VS, 2002. Met Sharon Lawrence, Mark-Paul Gosselaar. BBC 1, 0.05-1.40 uur.

Tornado's kunnen ook kerncentrales aandoen. Over die problematiek gaat 'Atomic Twister', een mindere versie van Jan de Bonts 'Twister'. Film gevuld met mensen die hele domme dingen doen gedurende een tornado. De deur open laten bij de radio die de enige link is met de buitenwereld. Op je auto gaan staan in een open veld terwijl de tornado nadert. Niet zo heel spannend zo, en ook niet zo spectaculair.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden