tv film zondag

Matilda

Chariots of fire

Regie: Hugh Hudson; GB, 1981. Met Ben Cross, Ian Charleston,Nigel Havers. RTL 7, 14.05-16.15 uur

Weinig overtuigende Oscarwinnaar waarin Britse atleten in slowmotion rennen en toch de gouden medailles winnen. Schotsemissionariszoon en joodse student komen uit voor Engeland. Hetgaat samen met het nodige patriottistische handengeklap en eenindringende soundtrack van Vangelis.

Superman

Regie: Richard Donner; VS, 1978. Met Marlon Brando, GeneHackman, Christopher Reeve. Veronica, 19.00-20.40 uur

De eerste Superman-film slaagt erin Superman zowel als grotegrap als als de Messias te presenteren. Pas wanneer erBatmanachtige schurkenstreken moeten worden verhinderd ofvergolden, wordt het te serieus. De gespierde, beminnelijke Reeveis een ideale superman.

Wonder Boys

Regie: Curtis Hanson; VS/GB/DLD/JAP, 2000. Met MichaelDouglas, Tobey Maguire, Frances McDormand. Net 5, 20.30-22.30 uur

Michael Douglas in een atypische rol als deuniversiteitsprofessor/schrijver in midlifecrisis. Ooit schreefhij een briljante roman en voor de dweepzieke studente KatieHolmes is dat nog steeds genoeg maar bij hemzelf is het toch aanhet knagen. Temeer daar hij een te los-vaste verhouding heeft metde vrouw van zijn baas, geplaagd wordt door een twistziekeuitgever die nieuwe resultaten wil zien en onder zijn studentenop een flegmatiek, jonger alter ego botst. Talentvol als hijzelfmaar niet in staat dat te verkopen. Genoeg om depressief van teworden maar daar is deze geslaagde film veel te spitsvondig voor.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden