tv film zondag

Belinda van de Graaf

West Side Story

Regie: Jerome Robbins en Robert Wise; VS, 1961. Met Natalie Wood en Richard Beymer. België 1, 14.10-16.40 uur.

In deze wervelende musical, die in 1962 werd bekroond met tien Oscars, is Shakespeare’s ’Romeo en Julia’ overgeheveld naar de Newyorkse jaren vijftig, waar twee rivaliserende, etnisch bepaalde jeugdbendes het tragische liefdespaar voortbrengen: Natalie Wood als de Puertoricaanse Maria en Richard Beymer als de Poolse Tony.

Wallace & Gromit

Regie: Nick Park; Engeland, Nederland 3, 15.20-17.15 uur.

Vanmiddag vier voortreffelijke klei-animaties uit de Britse Aardman Studio’s met de vermetele uitvinder Wallace en zijn pientere hond Gromit in de hoofdrol. Met om 15.20 uur ‘A Grand Day Out’ (1989), gevolgd door Oscarwinnaars ‘The Wrong Trousers’ (1993) en ‘A Close Shave’ (1995). De reeks wordt besloten met de nieuwste aanwinst ‘A Matter of Loaf and Death’ waarin het uitvindersduo terecht komt in een moordmysterie.

Ride with the Devil

Regie: Ang Lee; VS, 1999. Met Skeet Ulrich, Tobey Maguire en Jeffrey Wright. RTL 8, 22.20-00.55 uur.

Mooi Amerikaans Burgeroorlog-epos van Ang Lee met Jeffrey Wright als de bevrijde slaaf die zijn meester toch trouw blijft, door met hem mee te vechten in de oorlog. ‘This nigger is with me, his name is Hope’, zegt de witte man. Het is 1862, en afschaffing van de slavernij vormt het belangrijkste strijdpunt in de VS.

The Recruit

Regie: Roger Donaldson; VS, 2003. Met Al Pacino, Colin Farrell en Bridget Moynahan. BBC 1, 23.20-01.10 uur.

De school waar de 62-jarige Al Pacino en de 26-jarige Colin Farrell elkaar als leraar en leerling treffen, is vrij bijzonder. De Central Intelligence Agency, beter bekend als de CIA, biedt een opleiding tot spion.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden