tv film zondag

Belinda van de Graaf

The Curse of the Jade Scorpion

Regie: Woody Allen; VS, 2001. Met Woody Allen, Helen Hunt, Charlize Theron en Elizabeth Berkley. RTL 7, 14.00-16.00 uur.

Onbekommerd romantische boevenkomedie in jazzy New York, waarin Woody Allen terugkeert naar zijn favoriete jaren veertig om in Humphrey Bogart-stijl, met trenchcoat en gleufhoed, zijn opwachting te maken als C. W. Briggs, een ouderwetsige verzekeringsinspecteur die onder hypnose wordt gebracht door een malafide magiër en uiteindelijk zelf uit stelen gaat.

Helen Hunt zorgt voor prettig vuurwerk als efficiency-expert Betty Ann Fitzgerald die het kantoor van Briggs eens een flinke opknapbeurt zal geven. In aloude screwball-comedy stijl bijten de twee elkaar verwensingen toe, en je kunt het al raden: ’Was sich neckt, das liebt sich’.

A Hard Day’s Night

Regie: Richard Lester; Engeland, 1964. Met John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison. België 1, 14.05-15.20 uur.

Swingende, eerste Beatles-film waarin de Fab Four een dagje worden gevolgd, achterna gezeten door fans, tijdens een persbijeenkomst, een televisieoptreden en een helikoptertochtje. Regisseur Richard Lester was er op het juiste moment, midden in de Beatlemania. Op de soundtrack onder meer ’All My Loving’, ’Can’t Buy Me Love’ en het titelnummer ’A Hard Day’s Night’.

Cold Mountain

Regie: Anthony Minghella; VS, 2003. Met Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger en Philip Seymour Hoffman. BBC 1, 22.00-23.00/23.15-00.45 uur.

Hartenbrekers Nicole Kidman en Jude Law spelen Ada en Inman, die door het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog niet veel tijd krijgen om hun verliefdheid te verdiepen. Ada blijft achter in Cold Mountain, een plaatsje in het Noord-Amerikaanse North-Carolina, waar zij met hulp van komische noot Ruby (een Oscarwinnende rol van Renée Zellweger) haar boerderij opbouwt, wachtend op de terugkomst van haar soldaat, die inmiddels aan een lange voettocht terug naar Cold Mountain is begonnen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden