tv film zondag

The Fall of the Roman Empire

Regie: Anthony Mann; VS, 1964. Met Sophia Loren, Alex Guinness, Christopher Plummer en James Mason. BBC 2, 14.00-16.55 uur.

Historisch epos rond de val van het Romeinse keizerrijk met Alec Guinness als Marcus Aurelius, Christopher Plummer als Commodus, James Mason als Timonides, Stephen Boyd als Livius en Sophia Loren als de schone Lucilla.

Batman & Robin

Regie: Joel Schumacher; VS, 1997. Met George Clooney, Chris O’Donnell, Uma Thurman, Arnold Schwarzenegger en Alicia Silverstone. Veronica, 18.05-20.30 uur.

Geflopte Batmanfilm met Schwarzenegger als Mr. Freeze en Thurman als Poison Ivy, twee wetenschappers die in hun laboratorium gemuteerd zijn tot boeven die de wereld te gronde willen richten. Aldus komen Clooney (Batman) en O’Donnell (Robin) in actie.

Spring, Summer, Fall, Winter and Spring

Regie: Kim Ki-duk; Zuid-Korea, 2003. België 2, 21.25-23.05 uur.

Boeddhistisch geïnspireerd drama van de Zuid-Koreaanse meester Kim Ki-Duk waarin een oude, wijze monnik en zijn jonge leerling verschillende fasen van het leven doorlopen. Totdat een mooie, jonge vrouw ten tonele verschijnt die de opgebouwde band tussen meester en leerling dreigt te verstoren.

Die Weisse Rose

Regie: Michael Verhoeven; Duitsland, 1982. Met Lena Stolze. Duitsland 1, 00.30-02.30 uur.

Lena Stolze speelt een mooie rol als de Duitse studente Sophie Scholl die zich samen met haar broer en een paar vrienden verenigde in de verzetsgroep ’Die Weisse Rose’, en die op 22 februari 1943 in München werd onthoofd. Ze was 21 jaar. Anders dan de recente verfilming ’Sophie Scholl: Die letzten Tage’ - waarin we samen met Sophie Scholl in het gevang, de verhoorkamer en de rechtbank terecht kwamen - eindigt deze film van Michael Verhoeven bij de arrestatie van de jonge verzetsmensen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden