tv film zondag

Spies Like Us

Regie: John Landis; VS, 1985. Met Chevy Chase en Dan Aykroyd. Veronica, 18.40-20.30 uur.

Zotte spionagekomedie van ’Blues Brothers’-regisseur John Landis. Chevy Chase en Dan Aykroyd spelen twee CIA-agenten die voor het eerst in hun carrière hun stoffige kantoortje in Washington verlaten, om de wereld van een nucleaire ondergang te redden. Let op gastoptredens van regisseurs Michael Apted, Joel Coen, Sam Raimi en Terry Gilliam.

Octopussy

Regie: John Glenn; VS/Engeland, 1983. Met Roger Moore, Maud Adams en Louis Jordan. Veronica, 20.30 - 23.05 uur

James Bond maakt jacht op een internationale smokkelaarsbende die wordt aangevoerd door een zekere Octopussy (Maud Adams), en zo belanden we samen met Roger Moore als 007 van regenachtig Oost-Berlijn in de stralende zon van India.

Intermission

Regie: John Crowley; GB/Irl, 2003. Met Colin Farell, Cillian Murphy, Kelly McDonald, Shirley Henderson en Colm Meany. BBC 2, 23.50 - 01.30 uur

Twee Dubliners, de charmante maar brute Lehiff (Colin Farell) en de gefrustreerde John (Cillian Murphy) beramen samen een bankoverval. De manager van die bank is er met Johns vriendin (Kelly McDonald) van tussen, wat John extra gemotiveerd maakt. Ze krijgen te maken met de kleurrijke rechercheur Jerry (Colm Meaney), die zich voordoet als een soort tweede Dirty Harry. Veel bizarre en waanzinnige gebeurtenissen volgen elkaar op.

Memoirs of an Invisible Man

Regie: John Carpenter; VS, 1992. Met Chevy Chase, Daryl Hannah en Sam Neill. BBC 1, 00.45 - 02.20 uur

Veertig miljoen dollar kostte deze special effects-film. De ’film noir’-achtige atmosfeer verandert als Chevy Chase eenmaal onzichtbaar is. Dan verwordt de film tot een filmlange achtervolging, met veel terloopse grapjes en ook nog een romantisch liefdeslijntje: de arme onzichtbare Chase krijgt hulp van antropologe Daryl Hannah. Na een curieus ongeluk in zijn laboratorium ontdekt wetenschapper Halloway dat onzichtbaar zijn niet zo leuk is als hij dacht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden