tv film zondag

The Wiz

Regie: Sidney Lumet; VS, 1978. Met Diana Ross en Michael Jackson. Veronica, 18.00-20.30 uur.

Alternatieve, Afro-Amerikaanse versie van 'The Wizard of Oz', met de 34-jarige Diana Ross als Dorothy die in het land van Oz terechtkomt en daar onder meer op een 20-jarige Michael Jackson stuit, als de Vogelverschrikker.

Storm

Regie: Michiel van Jaarsveld; Nederland, 2005. Met Elske Rotteveel, Tine Joustra, Anne Buurma, Nils Verkooyen en Jaimy Siebel. Nederland 3, 19.20-20.15 uur.

In de reeks De Nieuwe Lola's (speciaal voor televisie gemaakte films) vanavond de talentvolle Nederlandse regisseur Michiel van Jaarsveld, die eerder indruk maakte met zijn speelfilmdebuut 'Drift'. In zijn nieuwe tv-film 'Storm' draait het om Mariska die het thuis, bij haar ouders, niet langer uithoudt, en op het strand Christiaan ontmoet, een kitesurfer die haar een nieuw gevoel van vrijheid geeft.

Chicago

Regie: John Marshall; VS, 2002. Met Renée Zellweger, Catherine Zeta Jones, John C. Reilly en Richard Gere. RTL 5, 20.30-22.40 uur.

De verfilming van de gelijknamige Broadway-musical uit 1975 is glad en strak vakwerk. John C.Reilly is nog wel vertederend in zijn clownsnummer en Renée Zellweger (een soort Marilyn Monroe zonder borsten) heeft rode schouders van haar schurende jurk. Het zijn slechts kleine geluksmomenten in een overwegend bloedeloos spektakel.

La Haine

Regie: Mathieu Kassovitz; Frankrijk, 1995. Met Vincent Cassel en Hubert Koundé. Nederland 3, 23.45-01.34 uur.

Internationale, veelbekroonde en (gezien de recente Franse rellen) inmiddels weer hoogst actuele doorbraak van de jonge Franse regisseur Mathieu Kassovitz. In een overrompelende stijl legt Kassovitz de sociale nood in de door armoede en werkloosheid geteisterde Parijse voorsteden vast. We volgen een drietal jongeren die door een aangeschoten buurtgenoot in conflict raken met de politie: de Joodse Vinz, de Afrikaanse Hubert en de Arabische Said.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden