tv film zondag

Belinda van de Graaf

Everyone Says I Love You

Regie: Woody Allen; VS, 1996. Met Drew Barrymore, Tim Roth en Alan Alda. SBS 6, 14.10-16.00 uur.

Zoete musical van en met Woody Allen, beurtelings gesitueerd in New York, Venetië en Parijs, waarin de romantische escapades van een goedbedeelde New Yorkse familie centraal staan. Allen selecteerde Julia Roberts en Goldie Hawn niet op hun zangkwaliteiten, en dat levert hartveroverende scènes op.

Superman en Spider-Man

Het is superheldenavond, met om 18.00 uur op Veronica ’Superman’ (VS, 1978) van Richard Donner, waarin Christopher Reeve te zien is in de dubbelrol die hem wereldberoemd maakte: de stuntelige Clark Kent en zijn ’superieure’ alter-ego Superman. Om 20.30 uur op RTL 5 gevolgd door ’Spider-Man’ (VS, 2002) waarvoor regisseur Sam Raimi te rade ging bij de beroemde Marvel-comic van Stan Lee en Steve Ditko. De schuchtere scholier Peter Parker (Tobey Maguire) transformeert na een spinnenbeet in Spider-Man, en wendt zijn spinachtige krachten aan om de wereld een beetje beter te maken.

The Aviator

Regie: Martin Scorsese; VS, 2004. Met Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, John C. Reilly, Jude Law en Alec Baldwin. BBC 2, 21.00-23.40 uur.

Gladde verfilming van de opkomst en ondergang van vliegtuigpionier, vrouwenversierder en Hollywood-filmer Howard Hughes (1905-1976), met een volwassen rol voor Leonardo DiCaprio.

In This World

Regie: Michael Winterbottom; Engeland, 2002. Met Jamal Udin Torabi en Enayatullah. België 2, 22.10-23.40 uur.

Twee jonge Afghanen besluiten vanuit de Pakistaanse stad Peshawar, nabij de Afghaanse grens, de grote vlucht te wagen. Engeland is het beloofde land, maar de route van Peshawar naar Londen is levensgevaarlijk. Winterbottom kruipt met zijn camera letterlijk door het stof.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden