tv film zaterdag

* A passage to India Regie: David Lean; GB, 1984. Met Judy Davis, Peggy Ashcroft, Victor Banerjee. BBC 2, 15.30 uur Epische verfilming van het boek van E. M. Foster waarin hij zijn liefde voor Indiase spiritualiteit en mystiek en zijn weerzin tegen de Britse overheersing van India naar voren bracht. Judy Davis is Miss Quested, een ongehuwde Britse toerist die haar Indiase gastheer Dr. Aziz (Victor Banerjee) na een gezamenlijk uitstapje van aanranding beschuldigt. Hoewel vraagtekens blijven bestaan, ligt het voordeel van de twijfel toch eerder bij de waardige Indiase dokter dan bij deze angstige, hysterische Engelse maagd. Jammer van Alec Guiness, die met zijn bruin gemaakte gezicht veel aan Peter Sellers doet denken.

* Witness Regie: Peter Weir; VS, 1985. Met Harrison Ford, Kelly McGillis. NET 5, 21.00 uur De Amish leven een 19deeeuws leven in Pennsylvania tot een jongen uit de gemeenschap getuige is van een moord. Dan neemt FBI-agent Harrison Ford undercover zijn intrek in het dorp om de jongen en zijn familie te beschermen. Hij valt op de moeder en indirect ook op de levensstijl *

Drop dead gorgeous Regie: Michael Patrick Jann; VS/DLD, 1999. Met Kirstie Alley, Ellen Barkin. Ned 2, 23.50 uur Melige nepdocumentaire die verrassend authentiek oogt. Over de gang van zaken achter de Sarah Rose Miss Teen American Pageant van Mount Rose, te Minnesota. Denise Richards speelt dochter van Kirstie Alley, zelf ook ooit winnares, die moet gaan winnen. Maar ze heeft niet op Kirsten, een blonde engel uit het trailer park, gerekend.

* Fahrenheit 451 Regie: Francois Truffaut; GB, 1966. Met Julie Christie, Oskar Werner. Veronica, 00.20 uur Sf-film waaraan Michael Moore met zijn ' Fahrenheit 9/11' refereerde. Truffaut maakte van de gemechaniseerde wereld uit het boek van James Bradbury een ogenschijnlijk best gezellige wereld waarin de televisie optreedt als een universele vaderfiguur die geruststellende boodschappen uitzendt. De enige dreiging komt van een brandweerwagen aan het einde van de straat.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden