tv film zaterdag

Belinda van de Graaf

Married to the Mob

Regie: Jonathan Demme; VS, 1988. Met Michelle Pfeiffer, Dean Stockwell, Matthew Modine en Alec Baldwin. Net 5, 17.35-19.35 uur.

Leuke komedie waarin een vrouw na de dood van haar man probeert te breken met het maffiamilieu. Ze verhuist, maar de nieuwe maffiabaas laat geen middel onbeproefd om haar terug te krijgen.

And Now for Something Completely Different

Regie: Ian McNaughton; Engeland, 1972. Met John Cleese en Terry Gilliam. BBC 2, 23.15-00.40 uur.

Compilatie van de beste sketches uit de fameuze absurdistische tv-serie ’Monty Python’s Flying Circus’.

Me and You and Everyone We Know

Regie: Miranda July; VS, 2005. Met John Hawkes, Miranda July en Carlie Westerman. België 2, 23.45-00.13 uur.

Romantische komedie van de Amerikaanse videokunstenares, schrijfster en hoofdrolspeelster Miranda July. De film voelt aan als het vrolijke, lieftallige zusje van ’Happiness’ waarmee Todd Solondz eerder een portret tekende van naar liefde hunkerende, eenzame zielen in de Amerikaanse buitenwijk. Het verschil is dat July cynisme achterwege laat. Film was een paar jaar geleden een van de publieksfavorieten van het Filmfestival Rotterdam.

Moolaadé

Regie: Ousmane Sembene; Senegal, Frankrijk, Burkina Faso, Tunesië, Marokko en Kameroen, 2004. Met Fatoumata Coulibaly en Dominique Zeïda. Nederland 2, 23.50-01.55 uur.

De bekroonde zwanenzang van de Senegalese meester Ousmane Sembene is een schitterende vertelling over vrouwenbesnijdenis in Burkina Faso. Uit het goudgele zand tovert Sembene een krachtig verhaal tevoorschijn over vier meisjes die het besnijdenisritueel op een dag ontvluchten, en hulp gaan vragen bij Collé die onmiddellijk een draad spant voor haar erf en daarmee de ’moolaadé’ afroept, een soort bezwering die alleen door Collé kan worden verbroken.

The Godfather

Regie: Francis Ford Coppola; VS, 1972. Met Al Pacino, James Caan en Diane Keaton. SBS 6, 00.15-03.30 uur.

Meeslepend epos over de handel en wandel van New Yorkse maffiosi voor wie loyaliteit aan de familie en peetvader Don Vito Corleone (Marlon Brando) boven alles gaat.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden