tv film zaterdag

* His girl friday Regie: Howard Hawks; VS, 1940. Met Cary Grant en Rosalind Russell. België 1, 14.15-15.45 uur. 'The Front Page', het beroemde toneelstuk van Ben Hecht en Charles MacArthur uit 1928, kreeg drie verschillende verfilmingen. Vanavond de speelfilmversie van Howard Hawks met Cary Grant in de rol van de demonische krantenredacteur die op alle mogelijke manieren probeert te verhinderen dat zijn ster-reporter en toevallig ook exechtgenote 'Hildy'Johnso ontslag neemt en hertrouwt. Hij zadelt haar op met een laatste grote klus, een zogeheten 'death row'-interview, en vanaf dat moment is het ruim baan voor een sprankelende screwball comedy in de beste traditie van het genre.

Belinda van de Graaf

Lost in space Regie: Stephen Hopkins; VS, 1998. Met William Hurt, Mimi Rogers, Heather Graham, Gary Oldman en Edward Fox. RTL 5, 20.30-23.00 u u r.

Stephen Hopkins besloot 'Lost in Space', de blitse science fiction-serie uit de jaren zestig, om te toveren tot een hedendaags science-fictionspektakel. Ondanks prima acteurs als Gary Oldman en Edward

Fox, kwam hij niet veel verder dan een ongeïnspireerd bombardement aan special effects.

* Groundhog day Regie: Harold Ramis; VS, 1993. Met Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott. Net 5, 21.00-22.55 u u r. Superieure komedie met Bill Murray als weerman Bill Connors die naar het slaperige gehucht Punxsutawney wordt gestuurd, om daar de festiviteiten rond een weervoorspellende marmot te verslaan. Ter plekke beleeft Connors de grootste nachtmerrie denkbaar: elke keer als hij wakker wordt, is het dezelfde dag in P u n x s u t aw n e y.

* Strange days Regie: Kathryn Bigelow; VS, 1995. Met Ralph Fiennes, Angela Bassett, Juliette Lewis en Tom Sizemore. Veronica, 00.20-03.00 uur. Onderhoudende scifi over een voormalige agent die een verslavende virtual reality-drug verkoopt die de gebruiker de sensaties van anderen kan laten ervaren. Onderhoudende scifi over een niet zo verre toekomst.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden