Tv film zaterdag

*THE LIVING DAYLIGHTS

Belinda van de Graaf

*THE ABYSS

Regie: James Cameron; VS, 1989. Met Mary Elizabeth Mastrantonio, Ed Harris en Michael Biehn. Yorin, 22.00-00.50 uur.

Mooi gefotografeerd onderwater-meesterwerk van 'Titanic'-regisseur James Cameron waarin een atoomonderzeeër op honderden meters diepte botst met een mysterieus gevaarte. Om de kernkoppen aan boord te redden, wordt er een speciale bemanning samengesteld van militairen en diepzeespecialisten. De spanningen lopen op, en ontmoetingen met buitenaardse wezens zijn niet uit te sluiten.

*BARTON FINK

Regie: Joel en Ethan Coen; VS, 1991. Met John Turturro, John Goodman, Judy Davis en Steve Buscemi. Veronica, 23.55-02.10 uur.

Veelgeprezen Hollywood-satire van de gebroeders Coen, met John Turturro als de ijdele, socialistische toneelschrijver Barton Fink, die als scenarioschrijver naar Hollywood vertrekt. Wonend en werkend in een smerig hotel wordt hij echter snel getroffen door een writer's block. Bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

*LOVE IS THE DEVIL

Regie: John Maybury; Engeland, 1998. Met Sir Derek Jacabi, Tilda Swinton en Daniel Craig. BBC 2, 01.20-02.45 uur.

Eerste avondvullende speelfilm van de Britse experimentele kunstenaar John Maybury. Voor 'Love is the Devil' liet hij zich inspireren door het leven van de beroemde Britse schilder Francis Bacon (1909-1992) en diens muze George Dyer, zoals opgetekend in het boek 'The Gilded Gutter Life of Francis Bacon' van Daniel Farson. Bacon, die roem verwierf met het schilderen van angstaanjagend vervormde menselijke gestalten, wordt weinig vleiend neergezet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden