tv film zaterdag

Belinda van de Graaf

Een Vlucht Regenwulpen

Regie: Ate de Jong; Ned., 1981. Met Jeroen Krabbé, Willeke van Ammelrooy, Rijk de Gooyer en Loes Luca. RTL 4, 14.10-16.00 uur.

Gemengd ontvangen verfilming van het boek van Maarten ’t Hart, waarin Jeroen Krabbé een mooie rol speelt als de wereldvreemde bioloog die door zijn streng-gereformeerde opvoeding nog nooit een vrouw heeft gehad. Zijn vlotte Alter Ego (eveneens gespeeld door Krabbé) spreekt hem daar continu over aan.

Hellboy

Regie: Guillermo Del Toro; VS, 2004. Met Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt. RTL 5, 22.00-00.10 uur.

Uitzinnige stripverfilming waarin Hellboy niet onder doet voor superhelden als Spider-Man en Batman. Hellboy trekt ten strijde tegen het kwaad, en bevecht een oude nazi, een nog oudere magiër en schitterende monsters.

Spy Game

Regie: Tony Scott; VS/Engeland, 2001. Met Robert Redford en Brad Pitt. Veronica, 22.25-00.50 uur.

Flitsende spionage-thriller van ’Top Gun’-regisseur Tony Scott, met Robert Redford als CIA-agent Nathan Muir die zijn voormalige protégé (Brad Pitt) uit een Chinese gevangenis moet zien te redden.

Russian Ark

Regie: Aleksandr Sokoerov; Rusland, 2002. Met Sergei Dreiden, Mikhail Piotrovsky en Valery Gergiev. Nederland 2, 00.30-02.05 uur.

De Russische regisseur Sokoerov opent de deuren van de Hermitage in St. Petersburg, en voert ons in één lang, ononderbroken en onvoorstelbaar shot van anderhalf uur door de zalen van het kunstpaleis. Met de geestverschijning van een Franse markies zwerven we langs El Greco, Van Dyck, Rubens en Rembrandt. Historische figuren, onder wie Peter de Grote en Catharina II, doemen in vol ornaat op. Uiteindelijk volgt de ’grande finale’, het laatste tsaristische bal in het winterpaleis, dat door Sokoerov in volle glorie wordt geënsceneerd, met een orkest onder leiding van Valery Gergiev.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden