tv film zaterdag

Belinda van de Graaf

Guilty by Suspicion

Regie: Irwin Winkler; VS, 1991. Met Robert De Niro en Annette Bening. RTL 4, 15.00-17.00 uur.

Robert De Niro speelt een sterke rol als de fictieve regisseur David Merrill die geen communististische sympathieën heeft, maar toch slachtoffer wordt van de hysterische communistenjacht van gouverneur McCarthy in het Hollywood van de jaren vijftig.

Schindler’s List

Regie: Steven Spielberg; VS, 1993. Met Liam Neeson, Ben Kingsley en Ralph Fiennes. België 1, 20.35-23.40 uur.

Hoewel sommigen meenden dat het verhaal rond zakenman Oskar Schindler danig geromantiseerd was, oogstte Spielberg veel lof met zijn holocaust-film. Liam Neeson speelt de gewetensvolle Oskar Schindler die 1100 Joden van de dood redt door ze in zijn munitiefabriek te werk te stellen. Bekroond met zeven Oscars.

Eros

Regie: Michelangelo Antonioni, Steven Soderbergh en Wong Kar-wai; Italië/VS/Hong Kong, 2004. Met Christopher Buchholz, Robert Downey jr. en Gong Li. België 2, 23.50-00.30 uur.

De Italiaanse meester Michelangelo Antonioni nam op 92-jarige leeftijd het initiatief tot een drieluik over liefde en erotiek en nodigde met Hollywoodregisseur Steven Soderbergh en Hong Kong-regisseur Wong Kar-wai twee liefhebbers van zijn werk uit om een bijdrage te leveren aan een episodenfilm. De mooiste korte film komt aan het slot: ’The Hand’ van Wong Kar-wai, over de onmogelijke liefde tussen een jonge kleermaker en een beeldschone courtisane, gespeeld door Gong Li.

Dead Calm

Regie: Phillip Noyce; VS, 1989. Met Nicole Kidman, Sam Neill en Billy Zane. SBS 6, 00.25-02.15 uur.

Intrigerend moordmysterie op open zee, met Nicole Kidman en Sam Neill als de echtelieden Rae en John Ingram die tijdens een zeiltocht worden geconfronteerd met de mysterieuze overlevende van een zinkend vrachtschip.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden