tv film zaterdag

Always Regie: Steven Spielberg; VS, 1989. Met Holly Hunter, Richard Dreyfuss, Audrey Hepburn. NET 5, 16.45-19.00 uur In ' Always' kom je na je dood op een eindeloze, groene weide met daarop gezeten Audrey Hepburn in witte jurk die je de weg terug naar de aarde wijst als je leven nog niet af genoeg is. Brandweerman Richard Dreyfuss komt om het leven tijdens een spectaculaire bosbrand en wordt door Hepburn teruggestuurd naar zijn geliefde Holly Hunter. Hij begeleidt haar als onzichtbare engel in haar rouwproces en ziet beurtelings ruiterlijk en tandenknarsend toe hoe zij nieuw geluk vindt. Weinig spraakmakende maar toch onderhoudende Spielberg.

Jann Ruyters

Galaxy Quest Regie: Dean Parisot; VS, 1999. Met Tim Allen, Sigourney Weaver. BBC 1, 18.10-19.45 uur Nog steeds zijn de sterren (o. a. Sigourney Weaver) van een eind jaren zeventig/begin jaren tachtig uitgezonden fictieve sf-tv-serie ' Galaxy Quest' populair. Voor het geld komen zij weer bijeen op hun zogenaamde ruimteschip, alleen dan blijkt dat zij zijn opgetrommeld door een stel buitenaardsen die ergens op een verre planeet hun serie voor historisch document hebben aangezien. Geslaagde satire won in 2000 de publieksprijs van het festival voor de fantastische film.

Edward Scissorhands Regie: Tim Burton; VS, 1990. Met Johnny Dep, Winona Ryder. Yorin, 22.00-24.00 uur Johnny Depp als Edward met handen als scharen omdat zijn schepper hem niet helemaal af heeft kunnen maken. Hij is eenzaam in een buitenwijk tot buurvrouw Dianne Wiest op visite komt en hem thuis uitnodigt, waar hij familie en vrienden betovert. Succesvolle samenwerking tussen Depp en Burton.

Brutti, Sporchi e cattivi Regie: Ettore Scola; It, 1976. Met Nino Manfredi, Maria Luise Santella. Ned 1, 23.45-01.25 uur Nino Manfredi speelt het hoofd van een Italiaanse familie Flodder die aan de rand van Rome op een vuilnisbelt woont. De eenogige patriarch Manfredi zit op de 15 miljoen lire smartengeld die hij van zijn werk ontving voor het verlies van zijn oog. Geen enkel familielid vertrouwt hij nog en dat is maar beter ook. Burleske komedie waarin Scola de soldariteit tussen armen op de hak neemt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden