tv film / The Client ...

Regie: Joel Schumacher: VS, 1994. Met Tommy Lee Jones en Susan Sarandon. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Vakkundig gemaakte maar ook wat kleurloze thriller, naar de gelijknamige roman van John Grisham. Susan Sarandon speelt een mooie rol als de alcoholische advocate Reggie Love die een jonge cliënt onder haar hoede neemt. Deze Mark Swain (gespeeld door Brad Renfro) is per ongeluk getuige geweest van de moord op een senator.

A Perfect Murder

Regie: Andrew Davis; VS, 1998. Met Michael Douglas en Gwyneth Paltrow. Net 5, 22.30-00.30 uur.

Spannende verfilming van het toneelstuk ’Dial M for Murder’ dat in 1954 faam verwierf in de versie van Alfred Hitchcock. Verrassend mooi spel van Michael Douglas als de rijke echtgenoot die de minnaar van zijn vrouw (Gwyneth Paltrow) inhuurt om haar te vermoorden.

Eternal Sunshine of theSpotless Mind

Regie: Michel Gondry; VS, 2004. Met Kate Winslet, Jim Carrey, Elyjah Wood en Kirsten Dunst. Nederland 2, 23.10-00.55 uur.

Prachtige liefdesfilm ontsproten aan het fantasievolle brein van scenarist Charlie Kaufman. Via een computerbedrijfje dat rond Valentijnsdag overuren draait, kunnen voormalige geliefden herinneringen aan elkaar laten uitwissen. Clementine, gespeeld door een bruisende Kate Winslet, heeft op deze manier al definitief afscheid genomen van haar ex-geliefde Joel, mooi schuchter gespeeld door Jim Carrey. De hang naar ’eternal sunshine of the spotless mind’ (’eeuwige zonneschijn van de onbezoedelde geest’, een dichtregel van Alexander Pope) doet hem hetzelfde besluiten. Zo treden we binnen in zijn herinneringen die één voor één worden gewist. Wat volgt is een zinderend liefdesverhaal in omgekeerde volgorde, waarbij eerst de pijnlijke, maar daarna ook - tot overmaat van ramp - de mooie herinneringen worden weggevaagd. Regisseur Gondry stapelt verrassing op verrassing.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden