tv film maandag

*Ben-Hur

Ocean's Eleven

Regie: Steven Soderbergh; VS, 2002. Met George Clooney, Matt Damon. SBS 6, 20.30-22.45 uur

Heist-film met alle bekende mannelijke filmsterren van het laatste decennium plus

Julia Roberts. George Clooney is Danny Ocean die uit de gevangenis komt met plannen om drie casino's in Las Vegas te beroven: Bellagio, Mirage, en MGM. Hij zoekt zijn oude makkers op die alle tien iets handigs kunnen wat je kunt gebruiken bij een overval.

*Jesus de Montreal

Regie: Denys Arcand; Can, 1989. Met Lothaire Bluteau, Catherine Wilkening. Ned 1, 23.40-01.35 uur

Acteur Bluteau speelt Jezus in een avant-gardistisch aandoend schouwspel over het leven van Jezus. Hij raakt in de problemen als zijn interpretatie al te zeer met het geschreven woord op de loop gaat. Gedateerde jaren '80-productie maar toch een origineel exemplaar in de reeks van Jezus-films die dezer dagen op tv worden vertoond.

*Wonder Boys

Regie: Curtis Hanson; VS/GB/DLD/JAP, 2000. Met Michael Douglas, Tobey Maguire, Frances McDormand. BBC 2, 00.10-02.00 uur

Michael Douglas in een atypische rol als de universi teits professor/schrijver in mid life-crisis. Ooit schreef hij een briljante roman en voor de dweepzieke studente Katie Holmes is dat nog steeds genoeg, maar bij hemzelf is het toch aan het knagen. Temeer daar hij verder nog problemen genoeg heeft om er depressief van te worden, maar daar is deze geslaagde film veel te spitsvondig voor.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden