TV-Documentaires over werelderfgoed

Leden van het Schokkerkoor in Schokland. Werelderfgoed Schokland is sinds november 2008 officieel een dorp. (ANP) Beeld
Leden van het Schokkerkoor in Schokland. Werelderfgoed Schokland is sinds november 2008 officieel een dorp. (ANP)

De erfgoedkaart is uitgebreid met tv-documentaires over de acht werelderfgoederen die ons land, inclusief Curacao, rijk is.

Mede naar aanleiding van de pogingen om de Waddenzee tot werelderfgoed te laten verklaren, heeft Teleac vorig jaar een serie van acht documentaires gemaakt over de werelderfgoederen die de Unesco in ons land heeft aangewezen. Inmiddels is de Waddenzee inderdaad toegevoegd aan deze prestigieuze lijst.

Van Kinderdijk, het Woudagemaal in Lemmer en de Stelling van Amsterdam tot het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de droogmakerij De Beemster en de nog natte Wadden, alsook het vroeger eiland Schokland en Willemstad op het huidige eiland Curacao. Van al deze nationale oudheid die de aandacht van de wereld verdient, heeft Teleac een uitgebreid portret gemaakt.

Wie die uitzendingen, die allemaal in 2008 op het scherm verschenen, nog eens wil zien, kan de plaatsen opzoeken op de erfgoedkaart en dan op het icoontje van een tv-camera klikken. Mogelijkerwijs moet eenmalig nog wel wat extra (en gratis) software worden geïnstalleerd voor het afspelen van de video's, maar daar krijgt u dan vanzelf een melding over.

Wie ook nog tv-documentaires kent over Nederlands erfgoed, en daarvan een webadres heeft waar die documentaire is te zien, kan de link daarvan zelf op de kaart plaatsen. Desgewenst kan ook een mailtje met de gegevens worden gestuurd naar internet30@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden