tv / A C T U A L I T E I T E N...

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk Tweede deel van een reportage over zwaar verslaafde jongeren. In januari opende Brijder Verslavingszorg in Den Haag de eerste afkickkliniek speciaal voor jongeren. De intensieve behandeling moet voorkomen dat men terugvalt in het oude gedrag (20.25 uur, Nederland 2).

R E A L I T Y

Tribe Bruce Parry reist nu af naar Mongolië om de Darhad te ontmoeten. In tegenstelling tot z’n eerdere gastfamilies, zijn zij niet geheel verstoken van moderne middelen. Zo hebben de Darhad bijvoorbeeld satelliettelevisie. Toch is er aan hun levensstijl weinig veranderd. Al eeuwenlang trekken ze door de steile bergen op zoek naar graasweides voor hun rundvee, schapen en paarden. Zonder enige ervaring helpt Bruce mee om de schapen te paard door de vallei te leiden (20.55 uur, Nederland 3).

Vinger aan de pols In deze laatste aflevering staat de zesvoudig Nederlands kampioen snowboarden Bibian Mentel centraal. Mentel stond aan de top van de Nederlandse snowboardwereld, totdat bij haar een tumor in haar rechteronderbeen werd ontdekt (21.45 uur, Nederland 1).

Waar was u toen? Andries Knevel gaat terug naar 9 november 1989, de val van de Berlijnse muur. Hans van den Broek, toen minister van buitenlandse zaken, is hoofdgast in de studio. Hoe heeft hij dat historische moment beleefd? Hoe was hij erbij betrokken? Wat is er uitgekomen van het optimisme over het einde van de Koude Oorlog en de vereniging van de beide Duitslanden? (22.40 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden