Tuchtklacht tegen deken Orde van Advocaten

(Novum) - Een voormalige cliënt van het Eindhovense advocatenkantoor Boskamp & Willems heeft een tuchtklacht ingediend tegen Cees Boskamp, de deken van het arrondissement Den Bosch van de Orde van Advocaten. Tuchtklachten tegen advocaten moeten bij de deken worden ingediend. Volgens de ex-cliënt heeft Boskamp een klacht tegen een collega van zijn kantoor acht maanden lang onbehandeld gelaten. De deken moet volgende week maandag voor de Raad van Discipline in Den Bosch verschijnen.

Tuchtklachten tegen raadslieden moeten niet alleen bij de deken worden ingediend, van de deken wordt zelfs verwacht dat hij helpt bij het opstellen van de klacht.

De ex-cliënt diende een klacht in tegen een kantoorgenoot van Boskamp. Die collega, Marcel Verhagen, is in december door de tuchtraad veroordeeld voor het plegen van fraude in de administratie van de ex-cliënt. Verhagen factureerde volgens de tuchtraad meer uren dan hij had gemaakt. Verhagen beriep zich op verjaring. De klacht was namelijk vijf jaar na de ontdekking ingediend. Zijn verweer slaagde niet, omdat de ex-cliënt niet eerder naar de rechter had durven stappen.

De Nederlandse Orde van Advocaten is de beroepsorganisatie van advocaten in Nederland. De deken is de voorzitter van het bestuur van de orde. Naast de landelijke Orde van Advocaten is er per gebied, arrondissement genoemd, een plaatselijke Orde van Advocaten. Deze plaatselijke Orde van Advocaten wordt bestuurd door de raad van toezicht met als voorzitter de plaatselijke deken. Boskamp is een plaatselijke deken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden