Tsjetsjenen nu zelfs zonder brood

Tsjetsjeense vluchtelingen in Ingoesjetië krijgen al dagen geen brood meer uitgedeeld. Volgens de plaatselijke autoriteiten is daarvoor geen geld beschikbaar.

Om dezelfde reden werd anderhalve maand geleden al gestopt met het verstrekken van warme maaltijden. Volgens waarnemers verslechtert de situatie in de vluchtelingenkampen dan ook met de dag.

President Aoesjev van Ingoesjetië meent dat er nog geen sprake is van directe hongersnood, omdat er nog met enige regelmaat voedselpakketten binnenkomen van internationale hulporganisaties. Maar de situatie wordt volgens de president wel steeds nijpender.

In Ingoesjetië bevinden zich volgens de autoriteiten zo'n 212000 Tsjetsjeense vluchtelingen. Deze verblijven deels in kampen en deels bij familie of kennissen. Volgens migratiefunctionarissen dienden zich de afgelopen dagen nog 2000 nieuwe Tsjetsjeense vluchtelingen aan.

In Tsjetsjenië zelf slaagt het Russische leger er maar niet in de gevechten met de rebellen te beëindigen. Gisteren werd weer gevochten in het dorp Komsomolskoje in het bergachtige zuiden van de deelrepubliek. Komsomolskoje is al weken het toneel van zware gevechten. Nadat het federale leger de plaats had veroverd, slaagden de rebellen erin het weer te verdrijven.

De valleien van de rivieren de Argoen en de Vedeno werden gisteren minder hevig gebombardeerd dan de dagen ervoor.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden