Tsjechië en Slowakije

De Vereniging Vrienden Nederland-Tsjechië en Slowakije organiseert drie reisinformatiedagen: vandaag in Waddinxveen in Zalencentrum Het Nieuwe Trefpunt; op 22 maart in Roden in Cultureel Centrum Winsinghhof (beide dagen van 11 tot 16 uur); en op 26 april in Doetinchem, Schouwburg Amphion (van 14-17 uur). Met informatie over zustersteden, videoshow, muziek, bier en wijn.

Boerderij in Spanje

Spanje telt vele boerderijen en landhuizen, die geschikt gemaakt zijn voor een vakantie. Reisorganisatie Finca Tours is gespecialiseerd in de verhuur van deze onderkomens, op Ibiza en Mallorca, eilanden die behoren tot de Spaanse Balearen in de Middellandse Zee. Daar zijn nu ook land- en herenhuizen op de andere Balearen Menorca en Formentera en op Tenerife bijgekomen. Ze bieden ruimte aan gezelschappen van 2 tot 17 personen, liggen vaak op grote landgoederen (de zogenoemde finca's) ver van het massatoerisme en hebben hun authentieke karakter behouden. Informatie tel. 030-2523984.

Fietsbus en -trein

Bussen en treinen die naar meer dan 120 bestemmingen in Europa fietsen vervoeren, ze staan bij elkaar in een boekje van de Fietsvakantiewinkel in Woerden. Het gaat om bestemmingen vanaf 100 gulden in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Het fietsboekje met alle informatie over boekingen, verzekeringen en tarieven is aan te vragen via tel. 0348-421844.

Duikbootsafari

Vier keer per dag gaat voor de kust van Bali een onderzeeboot kopje onder, meldt het reismagazine Azië. Aan boord zit een groepje toeristen die op 'submarine safari' gaan. Vertrekpunt is het Beluga Marina Centre op Tanjung Benoa. De onderwatertrip duurt drie kwartier, het panorama is adembenemend. De duikboot heeft lucht genoeg voor 72 uur.

Dierentuinen

De ANWB heeft een gidsje uitgebracht met informatie over dierentuinen in en om Nederland. Naast beschrijvingen van elf grote dierentuinen bevat het boekje gegevens over alle andere tuinen, safariparken, aquaria en terraria. De gids kost voor leden ¿4,95.

Pools Holland

Polen herbouwt Klein Holland in de delta van de Wisla ten oosten van Gdansk en Elblag, waar zich zeven eeuwen geleden Nederlandse kolonisten vestigden. In 1297 stichtten zij een plaats, die nu Paslek heet maar in de middeleeuwen Holland. Op een 170 hectare groot terrein worden het landschap en de sfeer van de oude dorpen van de Nederlandse pioniers teruggebracht. Paslek bestaat dit jaar 700 jaar.

Muziekreizen

Hannick organiseert opera- en concertreizen in Europa en daarbuiten: van het Springfestival in Boedapest naar een Oucini-concert in Bregenz, van Otello en Nabucco op Cyprus naar een uitvoering in het Sydney Opera House in Australië. Per jaar worden ongeveer 35 reizen aangeboden. Het nieuwste programmaboekje bevat ook reizen naar Wenen, Leipzig, Kopenhagen, Orange en de Baltische Staten. Informatie tel. 070-3191929.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden