Trump breekt met campagneleider Lewandowski

Corey Lewandowski, hier links naast Trump, tijdens een persconferentie in maart. Beeld REUTERS
Corey Lewandowski, hier links naast Trump, tijdens een persconferentie in maart.Beeld REUTERS

Donald Trump maakt niet langer gebruik van de diensten van zijn omstreden campagnemanager Corey Lewandowski. Dat blijkt uit een bericht van het team van Trump dat in handen is van de New York Times.

"We zijn Corey dankbaar voor al zijn harde werk", zo laat Hope Hicks, een van de persvoorlichters van Trump, weten in het communiqué. Volgens de krant is het opzij schuiven van Lewandowski onderdeel van het plan om de verkiezingen met ervaren managers te winnen, nu de Republikeinse nominatie binnen is.

Lewandowski (41) verscheen begin dit jaar aan de zijde van Trump tijdens diens persconferenties. Hij stond op die manier op de plek waar volgens Trump zijn 'crew' stond, waarin naast Lewandowski ook Trumps familie stond.

Als manager hield Lewandowski er een moeizame verhouding met de pers op na. Hij werd gearresteerd nadat hij een verslaggever had weggeduwd die naar zijn zin te dicht bij Trump kwam. Tot vervolging kwam het echter niet, ook al was op videobeelden te zien dat Lewandowski hard aan de arm van de verslaggeefster trok. Trump steunde in die tijd Lewandowski, ook al kwam hem dat op kritiek te staan.

De strateeg kon naar verluidt ook niet met andere leden van Trumps campagneteam opschieten. Bovendien zou hij al scheldend door de gangen lopen om medewerkers van het campagneteam achter de broek te zitten. Overigens was het de vraag wat de strateeg nog kon betekenen: in april had Trump al een nieuwe leiding aangesteld, bestaande uit ervaren campagnevoerders.

Zie hieronder hoe Lewandowski een verslaggever van Breitbart News aan haar arm trekt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden