Trouwlogo wordt kunstproject

Letters verlichten kelder Club Trouw

JOKE DE WOLF

Een hoogwerker lichtte gistermiddag het Trouw-logo van het dak van het voormalige redactiegebouw aan de Wibautstraat. Hoewel de laatste redacteur al in 2007 het pand had verlaten, verlichtten de oranje letters nog steeds de skyline van de hoofdstad, naast die van vroegere 'huisgenoot' het Parool. In 2009 was namelijk 'Club Trouw' in de oude drukkerij in de kelder en de begane grond geopend. Met een restaurant en een ondergronds dansgedeelte groeide het uit tot een club met internationale allure - zeker nadat het in 2013 een van de vier locaties werd met een zogenaamde 24 uursvergunning.

Maar de club was tijdelijk, en vanaf januari 2015, na het laatste feest in Club Trouw, wordt het gebouw omgebouwd tot studentenwoningen. Het logo blijft nog éven in de buurt, zij het ondergronds: de Libanese kunstenaar Rayyane Tabet neemt het op in zijn kunstwerk 'Here Today Gone Tomorrow', dat vanaf donderdag te zien is in de kelder. Hij was uitgenodigd door de culturele stichting 'De Verdieping', die samen met onder andere het Amsterdamse Stedelijk Museum kunstprojecten in de club integreert.

De titel van Tabets kunstwerk mag dan verwijzen naar een nummer van punkband de Ramones, het kunstwerk gaat vooral over de geschiedenis van het gebouw, en vooral over de editie van eind augustus 1944, kort na het fusilleren van 23 medewerkers. De komende weken is het acht meter grote logo, samen met de letters 'tot in den dood', de enige lichtbron in de kelderruimte. Vanaf eind september komt die zin op de gevel te hangen.

DE VERDIEPING 17 Interview met Rayyane Tabet

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden