Trouw verhuist

Na 31 jaar verblijf aan de Amsterdamse Wibautstraat gaat de redactie van ’Trouw’ vandaag verhuizen. De krant zal vanaf morgen vanuit het Init-gebouw worden gemaakt, waar ook ’Het Parool’ gevestigd is.

 • Zie ook: Trouw-tv De verhuizing
 • ]]>

  Alle afdelingen van dagbladenconcern PCM, dat onder meer ’Trouw’ uitgeeft, worden in het nieuwe pand ondergebracht. Zo is de Amsterdamse redactie van ’NRC Handelsblad’ vorige week al het Init ingetrokken, over twee weken is ’de Volkskrant’ aan de beurt.

  Het pand wordt ook wel het Czaar Peter-gebouw genoemd, omdat het vlakbij de Czaar Peterstraat ligt op het Amsterdamse Oostenburgereiland.

  Het heeft een enorme glazen pui en telt 45.000 m2 vloeroppervlak. Het idee achter Init is dat van ’een stedelijke stellingkast’, aldus architectenbureau Groosman Partners architecten op hun site. Dat bureau ontwierp Init. Kenmerkend aan het gebouw is de transparantie, met veel open ruimten en glas.

  Wie binnen een kijkje wil nemen, kan dat doen via trouw.nl/trouwtv. Vanwege de verhuizing blikt Trouw-tv met redacteuren van de krant terug op hoe de journalistiek er dertig jaar geleden voor stond, hoe dat nu is én hoe de journalistiek er over dertig jaar uit zal zien. Ook zijn er beelden te zien van het nieuwe onderkomen van de Trouw-redactie.

  Na de verhuizing blijven de postbusnummers en telefoonnummers van alle afdelingen van Trouw hetzelfde. Wel krijgt de service-afdeling (telefoon 0800 - 0557) nieuwe openingstijden. Voor bezorgklachten en nabezorging kan gebeld worden op maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 11.00 uur.

  Voor opgave abonnementen, verhuizingen, vakantieregelingen en dergelijke is de klantenservice bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 11.00 uur. Het nieuwe adres is: Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL te Amsterdam.

  Meer over

  Wilt u iets delen met Trouw?

  Tip hier onze journalisten

  Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
  Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
  © 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden