Trouw trekt tien procent artikelen van Ramesar in

Trouw trekt de handen af van 126 artikelen die de vorige maand ontslagen Trouw-journalist Perdiep Ramesar sinds 2007 voor de krant schreef. Omdat de bronnen in die verhalen niet zijn te traceren, is er twijfel over de betrouwbaarheid van die artikelen.

De onafhankelijke commissie die Trouw instelde, heeft gisteren op de redactie het onderzoek naar de affaire gepresenteerd. Ze stelt vast dat Ramesar de afgelopen jaren 'een onverklaarbaar groot aantal niet-traceerbare bronnen' heeft gebruikt. Het gaat hierbij om personen die hij opvoerde en citeerde, die niet terug zijn te vinden. De onderzoekers menen dat de ex-Trouwverslaggever een aantal malen een journalistieke doodzonde beging, zeggen zij vandaag in een interview in deze krant.

Tegelijk oordelen zij kritisch over de leidinggevenden op de redactie. Die controleerden en begeleidden de verslaggever bij moeilijke journalistieke producties onvoldoende.

Hoogleraar journalistiek Jeroen Smit en oud-rechter Egbert Myjer presenteerden hun rapport na vier weken onderzoek. Ramesar, die zijn ontslag aanvecht, weigert in te gaan op inhoudelijke vragen die de onafhankelijke commissie hem heeft gesteld.

Ramesar schreef vaak over journalistiek lastige onderwerpen, zoals mensenhandel of Nederlandse moslimjongeren die wilden strijden voor IS. Hij werd in 2013 vooral bekend door zijn reportage over de 'sharia-driehoek', een deel van de Schilderswijk waar extreme moslims het voor het zeggen zouden hebben. Ook van dit artikel trekt Trouw de handen nu af.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden