Trouw-redacteur Steenhuis genomineerd

Trouw-redacteur Peter Henk Steenhuis is genomineerd voor de Socrates Wisselbeker. Met zijn boek 'Denken over dichten', dat hij schreef met filosoof Theo de Boer, maakt hij kans op de prijs voor het meest prikkelende filosofische boek van 2011.

De Socrates Wisselbeker wordt sinds 2002 jaarlijks uitgereikt tijdens de Filosofie Nacht, het grootste filosofische publieksevenement in Nederland. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Luuk van Middelaar, Andreas Kinneging en Denker des Vaderlands Hans Achterhuis.

Het boek 'Denken over dichten' is een bundeling vraaggesprekken over poëzie, waarvan delen eerder verschenen in deze krant. Filosoof De Boer wordt in het boek door journalist Steenhuis ondervraagd over wat poezie precies inhoudt. Samen bespreken zij werk van dichters als Baudelaire, Kouwenaar, Kopland en Antjie Krog. Volgens Steenhuis en De Boer bestaat er een wederkerige relatie tussen de poëzie en filosofie. In het voorwoord bij hun boek stellen zij: "De filosoof plaatst wat de dichter hem laat zien in een horizon en probeert een raamwerk bewust te maken".

De andere kanshebbers op de Socrates Wisselbeker, die op 13 april wordt uitgereikt, zijn: Johan Braeckman en Maarten Boudry voor 'De ongelovige Thomas heeft een punt', Alicja Gescinska ('De verovering van de vrijheid'), Coen Simon ('En toen wisten we alles') en Jan Verplaetse voor zijn boek 'Zonder vrije wil'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden