Trouw-journalist George Marlet overleden

In zijn woonplaats Driebergen-Rijsenburg is vrijdag George Marlet (54) overleden. Hij werkte sinds 1992 als journalist bij Trouw.

George Marlet kwam als redacteur economie bij Trouw. Daarvoor werkte hij tien jaar bij het Algemeen Nederlands Persbureau. Hij heeft bij Trouw op meerdere deelredacties gewerkt, het langst bij de redactie binnenland. Afgelopen september maakte hij de overstap naar de redactie religie & filosofie, waar hij redacteur katholicisme werd. Op zijn eerste reportagereis, naar Rome, werd hij ziek. Een longembolie bleek de voorbode van darmkanker.

Trouw verliest in George Marlet een betrokken, consciëntieuze en uiterst ervaren verslaggever. Hij versloeg voor Trouw grote binnenlandse calamiteiten, zoals de vuurwerkramp in Enschede (2000) en het ongeluk met het militaire Hercules-vliegtuig in Eindhoven (1996). Hij was verslaggever Koninklijk Huis en defensiespecialist van Trouw. George Marlet reisde tussen 2006 en 2009 zes keer naar Uruzgan om verslag te doen van de Nederlandse militaire missie in Afghanistan.

George Marlet toonde in zijn werk compassie met de mensen over wie hij schreef. Dat bleek ook uit het project 'De Laatsten van Trouw' in 2010. In een door hem gemaakte bijlage bracht de krant toen een eerbetoon aan de 130 mannen en vrouwen die de krant tijdens de Duitse bezetting hebben gemaakt en hun werk met de dood bekochten.

Thuis, in zijn geboortedorp Driebergen-Rijsenburg, was hij vele jaren actief in de rooms-katholieke parochie, de laatste jaren als voorzitter van het kerkbestuur. Op zijn ziekbed ontving hij eerder deze maand van het aartsbisdom Utrecht als eerbetoon de Willibrord-penning. George Marlet wordt zaterdag begraven. (

de Verdieping 4|5

Verslaggever met compassie

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden