Trouw-hoofdredacteur Willem Schoonen vertrekt

null Beeld Trouw
Beeld Trouw

Willem Schoonen vertrekt als hoofdredacteur van dagblad Trouw. Dat heeft hij vandaag de redactie laten weten. Schoonen is ruim zes jaar hoofdredacteur geweest en vindt het tijd om plaats te maken voor een opvolger.

redactie Trouw

Onder leiding van Schoonen is Trouw (onderdeel van de Persgroep) de afgelopen jaren stabiel gebleven in een uiterst moeilijke dagbladmarkt. Na de succesvolle vernieuwing van de zaterdagkrant en de lancering van de katernen Letter&Geest en Tijd in 2011, en het herontwerp van nieuwskatern en Verdieping dit jaar, zijn volgens Schoonen belangrijke innovaties in print doorgevoerd.
"Trouw staat nu voor de uitdaging ook op de digitale kanalen en fora zijn plek te veroveren, onder leiding van een nieuwe hoofdredacteur van de volgende generatie", aldus Schoonen.

Trouw op koers

Uitgever Frits Campagne betreurt het terugtreden van Schoonen: "Willem heeft Trouw prachtig op koers gehouden en belangrijke vernieuwingen van de krant tot stand gebracht. De samenwerking was een genoegen. Willem is een prettig mens, schrijft erg goed, en weet het creatieve uitstekend met het zakelijke te verenigen. Zo'n combinatie kom je niet vaak tegen. Ik vind het jammer dat hij terugtreedt. Aan de andere kant tekent hem dit ook: Trouw gaat weer een volgende fase in, en hij maakt plaats voor de nieuwe generatie."

Schoonen (55) was hoofdredacteur sinds juni 2007. Hij kwam in 1985 bij Trouw in dienst en was onder meer wetenschapsredacteur, correspondent in Brussel, chef Verdieping en chef economie. Hij beraadt zich op zijn toekomst, binnen of buiten de redactie.

De directie van de Persgroep Nederland gaat op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur, in samenspraak met de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers, de prioriteitsaandeelhouder van Trouw. Schoonen blijft aan tot zijn opvolger is benoemd.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden