Puzzelen

Trouw heeft een nieuwe puzzelpagina: dit is wat er is veranderd

De nieuwe puzzelpagina van TrouwBeeld Trouw

Puzzelfanaten kunnen voortaan terecht op onze nieuwe puzzelpagina. Naast het spelen van puzzels is het nu ook mogelijk om spelletjes te spelen. Het aanbod is groter en bovendien is de nieuwe site geoptimaliseerd om ook op een mobiele telefoon goed te werken.

Wat zijn de veranderingen?

De belangrijkste verandering is dat u een groter aanbod van dagelijks nieuwe puzzels heeft, waaronder de tectonic, cryptogram en de quento. Daarnaast kon u op de oude site dagelijks één puzzel per dag spelen (elke dag was er één kruiswoordraadsel te spelen), maar nu kunt u ook de puzzels die eerdere dagen verschenen spelen, waardoor u veel meer puzzels kunt spelen. 

Een aantal puzzels bleek helaas niet mee te kunnen verhuizen naar de nieuwe puzzelpagina: om precies te zijn de calcudoku, de legpuzzel, het cijferkruiswoord en de doorloper. Ook de binaire puzzel wordt niet meer aangeboden, maar het spel ‘oh h1' is een vervanger met een vergelijkbaar concept. Bij de Sudoku kunt u nu bovendien zelf kiezen voor eenvoudiger of moeilijker spelvariant. Ook leuk om te vermelden: de woordzoeker wordt gevuld met woorden uit Trouw-artikelen. Naast het wekelijkse prijscryptogram kunt u nu ook een dagelijks vers cryptogram maken (waarmee u dan weer geen prijs kunt winnen).

Daarnaast zijn er behendigheid- en denkspelletjes te doen op de nieuwe puzzelsite. Een online omgeving biedt meer mogelijkheden om interactieve spellen aan te bieden dan in de krant en hier willen we u graag gebruik van laten maken.

Waarom deze veranderingen?

De vorige puzzelsite beheerden we niet zelf. Daardoor was het niet mogelijk om nieuwe spellen toe te voegen, of andere wijzigingen door te voeren. Als er iets mis ging op de puzzelpagina duurde het vaak lang voordat de problemen waren opgelost. 

Op de nieuwe puzzelsite hebben we daar meer controle over en kunnen (en zullen!) we regelmatig nieuwe spellen toevoegen; zowel puzzels die we zelf bedenken, als puzzels en spellen van externe partners.

Een wens die we al lang hebben is om het kruiswoordraadsel van Jaap de Berg (uit de krant) ook online speelbaar te maken. Dat kon niet op de oude site en daarom moesten we eerst over naar een nieuwe puzzelsite. Nu dat een feit is heeft het onze eerste prioriteit om de puzzel van Jaap de Berg speelbaar te maken.

Voorlopig kunnen alle puzzels gratis gespeeld worden door abonnees en niet-abonnees.

Klik hier om naar onze nieuwe puzzelpagina te gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen over de puzzelpagina? Neem dan contact op met de klantenservice van Trouw.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden