Trivioot

Trivioot! is een familiespel voor oudejaarsavond, dat gespeeld kan worden op het bord van een Trivial Pursuit-spel. Vervang in dat geval de zes categorieën door die van Trivioot! Veel plezier. ROD is roddel en onbelangrijk nieuws, TEL staat voor televisie, BLA voor tijdschriften en kranten, RAD is radio, REC reclame en de vragen in ETC komen uit de rubriek EtCetera.

SAMENSTELLING HENRIETTE BONARIUS; ROP ZOUTBERG

2. RODHoeveel foto's van zichzelf bewaart Gerard Joling in zijn privé-archief? TELIs de channel manager van Nederland 3 dezelfde als de netmanager van Nederland 3? BLAHoeveel whisky drinken lezers van de Groene Amsterdammer? Ruim 6, 7 of 8 keer zoveel als de gemiddelde Nederlander? RADWat is een audiofoon? RECVoor welk wasmidel maakt Léonie Sazias reclame? ETCWat is de Mall of America: een kermisattractie, een Amerikaanse krant of een winkelcentrum in Minneapolis?

3. RODWie zei over haar echtgenoot: “Iedereen weet nu wel dat hij 'Spoorloos' geen leuk programma vindt”? TELHoe heet de KRO-voorzitter? Braks of Brokx? BLAWelke bekende presentatrice maakt de tekst van de nieuwe Margriet-strip 'Omamam'? RADWiens commentaar stond op een houseplaat die twee Rotterdamse jongens dit jaar maakten? RECWat is direct response-tv? ETCHoe piept een muis in het Engels: peep, squeek of beep?

4. RODWie is de meest gewenste schoonzoon van Nederland? TELWelke vijf bedrijven werken samen in de Holland Media Groep? BLAWelk land had in juli zijn eigen versie van het mannenblad Playboy? RADWat is het best beluisterde radioprogramma van Nederland? RECWelk zoutje probeerde chipsfabrikant Croky met 5.5 miljoen gulden weer leven in te blazen? ETCWaar werd in Amsterdam de jubileumshow van Moda Mas gehouden: in Paradiso, de Beurs van Berlage of de Westergasfabriek?

5. RODWaar staat de R. voor in de naam Peter R. de Vries? TELWelk tv-programma won dit jaar eindelijk de Televizierring? BLAOver welke twee dingen willen, volgens Panorama-hoofdredacteur Van Vuure, zijn lezers iedere week lezen? RADWelke omroep kreeg de CNN-prijs voor een documentaire over troostmeisjes in Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog? RECHoeveel Flippo's waren er eind 1995 in Nederland in omloop? ETCWelke Nederlandse striptekenaar ontwerpt ook taarten?

6. RODOp wie lijkt de nieuwe vriendin van de ex-man van Linda de Mol ontzettend? TELWelke acteur speelt de hoofdrol in de NPS-serie over journalist Koos Tak? BLAHoe heette het nieuwe roddelblad dat in april werd gepresenteerd? RADOp welke zender keerde Frits Spits terug, nadat hij in 1994 afscheid had genomen van Radio 3? RECWat zijn JamCaps? ETCHoe heet de spiksplinternieuwe jongerenafdeling van V & D: Yes or No, Satisfaction, of Chill Out?

7. RODWat deed voor Henk Mouwe de druppel bij zijn werkgever NCRV overlopen? TELWaar staat de afkorting CNE voor? BLAHoe heet het grootste Nederlandse weekblad over auto's? RADWie presenteert al tien jaar het Vara-programma 'Vroege vogels'? RECWaar mocht van de commerciële ITV bij een Beatles-serie niet voor geadverteerd worden: vlees, drank of tabak? ETCHoe heet de experimentele jongerenafdeling van De Bijenkorf: Yes or No, No satisfaction, of Chill Out?

8. RODIn welke film spelen Willeke Alberti, Miep Brons en Joop Braakhekke? TELHoeveel procent van de Nederlandse jongeren heeft volgens een onderzoek de gruwelvideo Faces of Death gezien? BLAWat is Showview? RADWie gaf tijdens de wedstrijd Ajax-Bayern München als volgt verslag: 'Jaaa! Finidifinidifinidifinidifinidi!'? RECMet welk credo werd de nieuwe melkcampagne van het Zuivelbureau in november ingezet? ETCHoe heet het -voormalige- topmodel dat de kleren voor de Engelse firma Marks & Spencer showt?

9. RODMartin van Steijn stapte op in GTST. Wat ging hij doen? TELWelke nieuwe televisieprijs won het KRO-programma Reporter? BLAWie werd de opvolger van HP/De Tijd-hoofdredacteur Gerard Driehuis? RADHoe luidt de naam van het 'vertragende journalistieke' Ikon-programma op zondagmorgen om 7 uur? RECHoeveel geld zal er in 1996 wereldwijd aan reclame worden uitgegeven: 96, 153 of 261 miljard dollar? ETCWas Anne Terpstra een huisvrouw, het alter ego van Paul Haenen, of de secretaresse van Herman Middelhoff?

10. RODHoe oud is Jaap van Meekren? TELWie is Connie Chung? BLAWaarom werd Joost Veerkamp door NRC/Handelsblad aan de kant gezet? RADHoe heet het nummer dat 'Met het oog op morgen' al jaren als herkenningsmelodie gebruikt? RECWelk bedrijf haalde zich spot op de hals door de kreet 'Let's make things better' in campagnes te gebruiken? ETCWie ontwierp de glazen koepel op de winkel van Metz in de Amsterdamse Leidsestraat?

11. RODWat was François Boulangé ooit: leraar of banketbakker? TELIn welk Europees land wordt het meest televisie gekeken? BLAWie schreef in een programmablad: “Als we rock 'n roll niet hadden gehad, had ik mezelf van kant gemaakt”. RADVoor welke omroep presenteren Inge Diepman, Mart Smeets en Robert Jan Booy een programma? RECWaarvoor maakt de actrice Monique van de Ven, die dit jaar ineens opdook in de Ster, reclame? ETCHoe ruikt de winnaar?

12. RODTijdens de rust van welke voetbalwedstrijd in 1995 mocht André Rieu met het publiek walsen? TELWelk Nederlands tv-programma won dit jaar de persprijs op het festival van Montreux? BLAHoe heet het klasgenootje van Casper en Hobbes? RADVan welke regionale radiozender is de voormalige padvinder Nico Haasbroek directeur? RECWie leende zich voor een kalender van Bavaria en was goed voor een flinke extra omzet van de bierbrouwer? ETCWelke heilige heeft een eigen wandelpad?

13. RODWaardoor werd Don Johnson bekend? TELOver wie zou het programma gaan dat de Tros en de stichting 'Leven in nieuwe energie' in april afgelastten? BLAWelk interview bezorgde Opzij in oktober een tweede druk? RADWaar of niet waar? Het hardrock-programma 'De gouden greep' verving het easy listening-programma 'Nachtwacht'. RECWaarom mocht Burger's Zoo niet meer meedoen aan de campagne 'Een beter milieu begint bij jezelf'? ETCWat is carpaccio: een muziekterm of een Italiaans voorgerecht?

14. RODMarco Borsato is dol op: dolfijnen, dromen of kerst? TELWaarvoor bellen de meeste mensen met de stichting Korrelatie? BLAPanorama bleek na een restyling ineens beter te verkopen. Of slechter? RADHoe heet het slechtste Radio 3-programma, volgens lezers van jongensblad Webber? RECIn welk land krijgen Europese televisiekijkers de meeste reclame te verduren? ETCMet welke meubels is Piet Hein Eek beroemd geworden?

15. RODWaar of niet waar? Carolien de Bruijn (Jantine in GTST) zong het carnavalshitje 'Wat ben je toch een lekker ding'. TELWat betekent de afkorting Vara? BLAWaar wordt de Russische editie van mannenblad Playboy gedrukt? RADWaar of niet waar? 'Spoor 7' is een radioprogramma van de KRO. RECAd Visser is al 47 en welk produkt voor jongeren mag hij nog steeds in een reclamespotje aanprijzen? ETCNoem drie Nederlandse hommelsoorten.

16. RODWie zei tegen een roddelblad: “Ik ben dol op mannen”? TELWie volgde in november Marcel van Dam op als voorzitter van de Vara? BLAWelk blad adverteerde met: “M'n zus Eveline mag dan heel handig zijn (...), maar ik kook het lekkerst”? RADHoe groot is het aandeel van de VNU in Radio Noordzee? RECWaar of niet waar? Cindy Crawford verdiende dit jaar 15.8 miljoen dollar aan reclame voor cosmetica en cola. ETCZijn er Nederlandse couturiers die nog echt bont gebruiken in hun creaties?

17. RODLinda de Mol en Gerard Joling lieten hun naam wettelijk deponeren. Hoeveel kost dat? TELKarel van Doodewaerd is niet de voorzitter van de actiegroep 'Kernenergie, nee bedankt', maar van...? BLADe omroepgids met de op één na hoogste oplage is: Tros Kompas, Televizier of NCRV Gids? RADBij welke radiozender ging dit jaar een piekurenredactie aan de slag? REC Hoeveel Air Miles-kaarten zijn er in omloop: anderhalf, twee of drie miljoen? ETCWat zijn drie creatieve kwaliteiten van Martine Bijl?

18. RODHarmen Siezen las voor het eerst het Journaal in april 1974, bij de dood van Pompidou. Waar of niet waar? TELHoe heette de politieman in de jeugdserie Swiebertje? BLAWaar of niet waar? Het meisjesblad Tina heeft een oplage van 223.900. RADWelk programma heet: 'Een levendig programma over de dood'? RECSail 95 kreeg kritiek vanwege de rol van een bedrijf in de organisatie. Hoe heet dit bedrijf? ETCWie was de ontwerper van de nieuwe pastelkleurige Philips-broodrooster, -koffiekan en -citruspers?

19. RODPatricia Rietveld mag niet langer bordjes draaien in het Rad van Fortuin. Waarom eigenlijk? TELBart de Graaff presenteerde dit jaar voor Veronica maar liefst drie programma's. Noem er twee. BLAWelk weekblad verscheen vorig jaar met op de cover de woorden: '50 jaar bovengronds'? RADWelk van zijn boeken las W.F. Hermans dit jaar op de radio voor?

RECWaarmee maakt het bureau PPGH/JWT reclame voor Radio 3? ETCWie zitten vaker op de fiets: mannen of vrouwen?

20. RODDe vriendin van Jack Spijkerman (1948) is 10, 15 of 20 jaar jonger dan hij? TELHoe heet de opvolger van de Star Trek-serie 'The next generation'? BLAWelke prijs ontving journaliste Els de Temmerman voor haar verslaggeving over Rwanda? RADWelk station nam het kwart voor zeven-weer over toen Radio 5 daar na bijna een halve eeuw mee ophield? RECWaarover raakten vier tandpastareuzen in 1995 met elkaar in conflict? ETCWat zijn de namen van ten minste drie beroemdheden die op Zorgvlied in Amsterdam begraven liggen?

21. RODVan wie is het meisje Linda uit GTST de dochter? TELHoe heet de acteur-in-regenjas die beroemd werd als Columbo? BLAHoe heet het tijdschrift dat naar aanleiding van het succes van 'All you need is love' in juni op de markt kwam? RADHet commerciële radiostation EuroJazz veranderde zijn naam in: BluesTimes, DutchJazz of JazzRadio? RECWelk produkt werd aangeprezen met de kreet: 'I see wet T-shirts'? ETCIs Oibibio: een joodse levenselixer, een dolfinarium of een centrum voor New Age?

22. RODWelke nieuwslezeres zei: “Ik ben dol op lekkere etentjes in eenvoudige restaurantjes in Frankrijk”. TELWie sprak ooit over het commerciële station RTL de woorden: 'We zijn bevrijd van een bezetter'? BLAWelk blad begonnen twee medewerkers van Story in maart? RADWat steeg bij de Vlaamse omroep meer: de bestedingen voor radio- of tv-reclame? RECOver welk snoepje ging de commercial die Hobbe Faber een 'extreem voorbeeld van macho-ploerterij' noemde? ETCWelke pop kan zijn baard laten groeien?

23. RODWaar of niet? EO-presentator Bart van Leeuwen (35) heeft al vijf kinderen. TELWaar staan de letters SBS voor? BLAEen los nummer van programmablad Televizier kostte in 1995 1,75 gulden, 1,85 gulden of 1,95 gulden? RADHoeveel jaar bestaat het radionieuws op de Hilversumse zenders in 1996? RECVan wie was de omstreden abri-poster waarin een donker meisje zegt: 'Ik was een dom blondje'? ETCHoeveel soorten bokbier bestaan er: tussen 10 en 20, tussen 20 en 30, of tussen 30 en 40?

24. RODHoeveel geld levert één middag figureren-zonder-tekst bij GTST op? TELWat betekent de naam 'Jiskefet' eigenlijk? BLAOp welke drie pijlers rust de formule van Nieuwe Revu? RADWelk KRO-programma is 'een fotoreportage op de radio'? RECHoeveel mensen van 18 jaar en ouder ergeren zich aan tv-reclame: driekwart, tweederde of drievijfde? ETCWaar rijdt het Miljoenenlijntje?

25. RODHoeveel geld levert een middag figureren-met-tekst bij GTST op? TELWie zit er niet in het panel van 'Wie van de drie'? Ria Bremer, Goedele Liekens, Joop Braakhekke of Rob van Hulst? BLAWelke functie heeft Margreet Dolman bij het tijdschrift Mens & Gevoelens? RADWelk programma draait na elkaar 'Een vrouw als jij', 'Unbeschreiblich weiblich', en 'When a man loves a woman'? RECWat zijn 'Hoppies'? ETCWaar is 'Einmal im Leben durch Wuppertal schweben' een reclameleus voor?

26. RODWaar of niet waar? NCRV-presentator Jochem van Gelder (34) heeft al twee kinderen. TELYvonne van der Hurk speelde advocaat in de Avro-serie 'Pleidooi'. Waar wordt zij nu chauffeuse? BLANa hoeveel jaar werd de glossy Avenue opgeheven? RADWaar of niet waar? Veronica Nieuwsradio heeft een eigen AM-frequentie. RECWelke Postbus 51-spot kreeg in juni een prijs op het Internationale Reclame Festival in Cannes? ETCWat is Sauternes: droge rosé, witte dessertwijn, of een volle rode bordeaux?

27. RODMaak dit citaat van Paul Witteman af: “Het enige wat mij mankeert, is...” TELWat is de naam van de geflopte ziekenhuis-soap van Veronica? 'Achter het scherm' of 'In de watten'? BLABij welke krant werkt Superman? RADWaarom ging de Nederlandse Seintoestellen Fabriek NSF na de Eerste Wereldoorlog zelf radioprogramma's maken? RECWie geeft het minste geld uit aan kauwgomreclame: Sportlife, Freedent of Xylifresh? ETCWelk stukje Nederland zijn we dit jaar kwijtgeraakt aan België?

28. RODWat was het cadeautje van Mies Bouwman voor Angela Groothuizens dochtertje Lola? TELWat heb je, behalve een videorecorder, nodig voor het programmeersysteem Program Delivery Control (PDC)? BLAWat werd door persagentschap Associated Press als belangrijkste gebeurtenis van 1995 gezien? RADUit welk jaar stamt het beroemde Avro-orgel: 1932, 1936 of 1938? RECWaar maakte het stel dat in een reclamespot 20 seconden innig zoende eigenlijk reclame voor? ETCWelke oud-Ajacied verkoopt nu ondergoed?

29. RODOver wie zei Rudi Carrell: “Als zij twee weken niet op tv is zeggen wij: Ah, de batterijen worden verwisseld.” TELHoeveel speelfilms zonden alle Duitse televisiezenders bij elkaar in 1993 uit, inclusief herhalingen? BLAWaar of niet waar? De totale oplage van alle dagbladen bedroeg in 1995 meer dan zes miljoen. RADWat kocht de Vara in 1947 met Marshall-geld? RECWelk biermerk adverteerde in mei in Italiaanse kranten met de mededeling 'In bocca al luppolo ragazzi'? ETCWat moet je volgens de PTT doen voor je gaat bellen?

30. RODAlbert Verlinde en zijn vriend Onno laten een huis bouwen in de omgeving van Den Bosch, Laren of Almere? TEL Is Ernie van Sesamstraat nu die lange dunne, of die kleine ronde? BLAWat is de naam van de nieuwe krant na de fusie tussen De Limburger en het Dagblad voor Noord-Limburg? RADWelke stad, buiten Hilversum, Amsterdam en Bussum, wilde in de jaren '50 het omroepkwartier binnenhalen? RECWaarom werden deze zomer abri's ingeslagen en de reclameposters meegenomen? ETCWat is cheddar?

31. RODWie zei: “Ook belastingtechnisch biedt wonen op Aruba geen voordelen.” TELWelk programma is 'ter bevordering van het gevoel voor humor bij het jonge kind en sommige bejaarden'? BLAIn welk jaar werd NRC/Handelsblad opgericht? RADWelke twee schrijvers deden in juli 1971 via Hilversum 1 verslag van hun verblijf op Rottumerplaat? RECWelk Nederlands bedrijf werd in Cannes uitgeroepen tot 'Advertiser of the Year 1995'? ETC Door welke ramp werd de kerk in Sexbierum getroffen?

32. RODWelke twee beroepen bezorgden Fred Emmer populariteit? TELHoeveel van de 7000 inzenders wisten de 32 vragen van de Nationale Wetenschapsquiz foutloos te beantwoorden? BLAHoeveel betaalde uitgever PCM voor de overname van de Dagbladunie: 798, 843 of 865 miljoen gulden? RADWaar was de in september op 54-jarige leeftijd overleden Hans Mondt mede-oprichter van? RECDe Ster boekte in 1994 een omzet van: 618 miljoen of 789 miljoen gulden? ETCIn welk Nederlands bolwerk van Napoleon kan tegenwoordig getrouwd worden?

33. RODWie zei over 'Man o man' aanvankelijk nog: “Als het positief ontvangen wordt, ga ik graag verder op dit pad.” TELHoe heet de serie waarin acteur Dennis Franz ene Andy Sipkowicz speelt? BLAWaar verscheen de krant met de titel 'Het Nieuwe Land'? RADVan welke radiozender werd Michel van Bergen Henegouwen in september zendercoördinator? RECWaar of niet waar? Chocomel nam de commercial van een jongen die zijn zwembroek vergeet in Lapland op. ETCWat is bone-china: T-bone steak met sojasaus of een porseleinsoort?

34. RODOver wie had Gerard Cox het toen hij in een interview sprak over 'die beschuitlul'? TELWie zei: “Even diep bukken, even die twee dijken laten zien die nog niet doorgebroken zijn”. BLAVinden Duitse jongeren de televisie geloofwaardiger dan de krant? RADVan wie is het citaat: “De veelkleurigheid maakt het randkoekgerecht van de omroepen verteerbaar.” RECWat zijn (in reclametermen) 'roadblocks'? ETCWaar werd een benzinestation van de architect Dudok naar overgeplaatst?

35. RODWaar of niet waar? Jack van Gelder is al 13 jaar getrouwd met zijn Marja. TELHoe groot is het percentage Nederlanders dat geen tv bezit: 2, 4 of 6? BLAWaar willen internationale uitgevers van kranten en tijdschriften wereldwijd actie tegen voeren? RADWaarom zag de Tros af van samenwerking met de Stichting Mega Top 50? RECWaarin werd 'Bont voor Dieren' in april door de stichting Reclame Code in het gelijk gesteld? ETCWat deden vader en zoon Zocher voor hun vak: tuinen ontwerpen, interieurs ontwerpen of kerken bouwen?

36. RODWie zei: “Homoseksualiteit is hartstikke hip”. TELWat is de overeenkomst tussen Loes Haasdijk, Bob Meijer en Ed Lautenschlager? BLAIn welk televisiestation wil krantenuitgever De Telegraaf graag een aandeel van dertig procent? RADHoeveel uur extra uur zendtijd op Radio 1 kreeg de NOS dit jaar? RECWie gebruikte in een reclame dit jaar zes Zeeuwse meisjes, met de kreet 'Geen cent te veel'? ETCVan welke druif is de cabernet sauvignon gemaakt?

37. RODWie vond het flauw dat Brigitte Kaandorp ineens bij Theo van Gogh opdook, terwijl ze bij háár zou komen? TELUit welke legendarische tv-quiz komt de zin: 'En dan nu de bordjes op de knieën'? BLA Welke Nederlandse krant overweegt een uitgave op tabloid-formaat? RADWie deed in juni per snorfiets voor de radio verslag van de Tour de France? RECNoem een van de drie tv-reclames die dit jaar een gouden Effie won. ETCWelke pop heeft een eigen biografie?

38. RODWaarom kreeg Frits Lambrechts geen rol in de EO-dramaserie 'De laatste carrière'? TELUit welke Britse tv-serie komt: “This parrot is no more. It has ceased to be”. BLAHoeveel edities heeft het FNV Magazine? RAD Het Commissariaat voor de Media haalde een streep door de zendtijd van 'De Vrije Gedachte'. Van wie was die? REC Hoeveel reclameblokken zond RTL 4 in 1994 gemiddeld per dag uit: 37, 41 of 51? ETCHoe heet het eilandenrijk voor de Finse Zuidkust?

39. RODWaar werden de foto's voor de Veronica-kalender met Leontine Ruiters gemaakt: Cuba, Mexico of Zanzibar? TELWelke omroep zet een mol in om leden te werven? BLAIn hoeveel procent van de Nederlandse huishoudens wordt een krant gelezen? RADWie vond eind vorige eeuw de fonograaf uit, een apparaat waarmee geluiden konden worden vastgelegd? RECWat stond er op het eerste reclame-ei dat in december op de markt kwam? ETCWat is een crinoline: een bros koekje, een hoepelrok of een scooter met zijwieltjes?

40. RODHoe heet de BV van Hans van Willigenburg: Poedel, Tekkel, of Labrador? TELHoe heette het programma waarin schrijver Harry Mulisch in juli vier uur te zien was? BLAHoe heet het blad van de winkelketen Super: Super Week Wijzer, SuperHande, of Super Klanten Krant? RADNaar hoeveel procent liep het radio-marktaandeel (in '90 nog 80 procent) van de publieke omroepen in '94 terug? RECHoeveel geld wordt jaarlijks in Nederland aan relatiegeschenken uitgegeven? ETCIs het goed of fout om een hoop tuinafval in de winter te verbranden?

ANTWOORDEN

1. RODNa berichten over een 'worgcontract' om Froger aan zijn huwelijk te houden. TEL10. BLAFancy. RAD23.275. (U mag er 10.000 naast zitten). RECHeerlijk Helder Heineken. ETCNaomi Campbell.

2. ROD50.000. (U mag er 20.000 naast zitten). TELJa. BLA6. RADEen kastje waarmee het kijk- en luistergedrag van mensen wordt onderzocht. RECAriel en live opgenomen. ETCEen reusachtig winkelcentrum in Minneapolis.

3. RODDebby Petter. TELBraks. BLAMies Bouwman. RADG.B.J. Hiltermann. RECEen reclameblok waarbij de kijker per telefoon kan reageren op aanbiedingen. ETCSqueek.

4. RODRon Brandsteder. TELRTL 4, RTL 5, Veronica, Endemol, VNU. BLARusland. RADArbeidsvitaminen. RECNibb-It. ETCWestergasfabriek.

5. RODVoor Peter zelf: Relaties. Voor de burgerlijke stand: Rudolf. TELGTST. BLAAuto's en voetbal. RADWereldomroep. REC200 miljoen. ETCJoost Swarte.

6. RODOp Linda de Mol. TELGerard Thoolen. BLAParty. RADRadio 2, met 'Tijd voor twee'. RECEen door Jamin op de markt gebrachte tegenhanger van Flippo's. ETCYes or No.

7. RODFerry Maat mocht voor de NCRV een middagprogramma gaan presenteren. TELHet commerciële televisiestation Chinese News & Entertainment. BLAAuto Week, een licentie van het Duitse 'Autobild'. RADIvo de Wijs. RECAlle drie niet. ETCChill out.

8. RODFilmpje. TEL33 procent. BLAEen systeem in programmabladen om videorecorders mee te programmeren. RADJack van Gelder. RECDe witte motor. ETCTwiggy.

9. RODScripts voor GTST schrijven. TELDe bronzen luis. BLABert Vuijsje, afkomstig van de Volkskrant. RADDe andere wereld van zondagmorgen. REC261 miljard. In het Verre Oosten en Latijns-Amerika nemen de uitgaven snel toe. ETCAlle drie goed.

10. ROD71 (U mag er vijf jaar naast zitten). TELGewezen nieuwslezeres van CBS. BLAHij verkocht zijn postzegelserie over Wim Kok aan de Socialistische Partij. RADGute Nacht, Freunde. RECPhilips. ETCGerrit Rietveld.

11. RODLeraar. TELEngeland. Meer dan 3 uur en 30 min. per dag. BLABoudewijn Büch. RADVara. RECVerzekeringen van de firma FBTO. ETCNaar het Ajax-parfum.

12. RODAjax-Bayern München. TELTaxi. BLAInge. RADRadio Rijnmond. RECTatjana Simic. ETCWillibrord.

13. RODMiami Vice. TELOver Jomanda. BLASchrijfster Connie Palmen. RADNiet waar. Het nieuwe programma heet 'Umma gumma'. RECHet dierenpark werd veroordeeld voor het illegaal torten van bouwafval. ETCEen Italiaans voorgerecht.

14. RODDolfijnen TELVoor informatie. BLABeter. Er gingen 30 procent meer Panorama's over de toonbank. RADThe Magic Friends. RECItalië. Gemiddeld 346 spotjes per dag. ETCSloophouten kasten.

15. RODWaar. TELVereniging van Arbeiders Radio-Amateurs. BLAIn Purmerend. RADNiet waar, programma is van de EO. RECEen studentenrekening bij de Postbank. ETCWeidehommel, boomhommel, aardhommel, tuinhommel, akkerhommel, steenhommel of kloothommel.

16. RODCatherine Keyl. TELVera Keur, tot dat moment directeur televisie bij de omroep. BLAMargriet. RAD25 procent. RECNiet waar, ze verdiende 'slechts' 6.9 miljoen dollar. ETCJa, bijvoorbeeld Frans Molenaar en Mart Visser.

17. ROD1200 gulden, exclusief btw. TELTros. BLATelevizier. RADRadio 1. RECAnderhalf miljoen. ETCZingen, voorlezen, cabaret, reclame en poppen maken.

18. RODWaar. TELBromsnor. BLAWaar. RADWitte rozen. RECEndemol. ETCAlessi.

19. RODZe mist uitstraling, zegt RTL. TELBNN, Boobytrap of Quinto. BLAVrij Nederland. RADDe God denkbaar, denkbaar de God. RECEen kuikentje met een zonnebril. ETCVrouwen.

20. ROD20 jaar. TELDeep space nine. BLAPrijs voor de Dagbladjournalistiek 1995. RADRadio 10 Gold. RECDe vraag wie de eigenaar was van de rechten op gestreepte tandpasta. ETCAnnie M.G. Schmidt, Ischa Meijer, Jan Hein Donner, Renate Rubinstein, Frans Kellendonk, Adriaan Venema.

21. RODHerman van Veen. TELPeter Falk. BLAAll you need is love. RADJazzRadio. RECKauwgom van Stimorol. ETCEen centrum voor New Age in Amsterdam.

22. RODElleke van Doorn. TELJoop van den Ende. BLAParty. RADBij de radio werd 23.1 procent méér besteed. RECRolo-chocotoffees. ETCKen.

23. RODNiet waar, hij heeft er drie: Pauline, Laurens en Boris. TELScandinavian Broadcasting System. BLA1,95 gulden. RAD60 jaar. RECDe Noordhollandse bibliotheken. ETCTussen 30 en 40.

24. ROD75 gulden per dag. TELHet woord komt uit Friesland, en betekent daar vuilnisvat. BLANieuws, sport en rock 'n roll. RADDamokles. RECBijna driekwart. ETCTussen Kerkrade en Schin op Geul.

25. ROD500 gulden per dag. TELRob van Hulst. Hij presenteerde het spel in het laatste seizoen, zijn taak is nu overgenomen door Jos Kuijer. BLAEmotioneel hoofdredacteur. RADDe Arbeidsvitaminen. RECEen soort Flippo's die in zakjes van vijf worden verkocht. ETCHet zwevende trammetje boven de rivier de Wupper.

26. RODWaar. Marlous en Evelien. TELTaxi. BLA30 jaar. RADWaar. RECDe commercial 'Hond' tegen ongewenste intimiteiten. ETCEen witte dessertwijn.

27. ROD “... een melancholische aanleg.” TELAchter het scherm. BLAThe Daily Planet. RADOm radio's te verkopen. RECSportlife. ETCBaarle-Nassau.

28. RODEen te groot, maar zelf gebreid vestje. TELEen tv-toestel met Teletekst. BLADe oorlog en het vredesverdrag in Bosnië. RAD1936. RECZeep van Sanex. ETCFrank Rijkaard.

29. RODLinda de Mol. TEL15.475. (U mag er vijfduizend naast zitten). BLANiet waar. De oplage was 4.752.169. RADEen geluidstafel. RECAmstel bier. ETCTot tien tellen.

30. RODDen Bosch. TELDie kleine ronde. BLADagblad De Limburger. RADUtrecht. RECEen H & M-affiche met actrice Pamela Anderson. ETCEngelse kaas.

31. RODAndré van Duin. TELRembo & Rembo. BLA1970. RADGodfried Bomans en Jan Wolkers. RECHeineken. ETCHet orgel werd verwoest bij de bestrijding van een keverplaag.

32. RODNieuwslezer en erotisch auteur. TELEen. (U mag er 25 naast zitten). BLA865 miljoen gulden. RAD Veronica. REC618 miljoen. ETC In Fort Kijkduin bij Den Helder.

33. ROD Hans Kraay jr. TEL New York Police Department (NYPD) BLADe Noordoostpolder en Flevoland. RAD Radio 5. RECNee, het was in Venezuela. ETCEen porseleinsoort.

34. RODUrsul de Geer. TELHenny Huisman tijdens inzamelingsactie 'Watersnood'. BLANee, ze vinden kranten 'onschuldig' en 'onbezoedeld'. RAD NOS-voorzitter Van der Louw. RECReclameblokken die op alle zenders gelijktijdig worden uitgezonden, waardoor het zinloos is te zappen. ETCHet Autotron.

35. RODNiet waar. Pas 23 jaar. TEL2 procent. BLA De toenemende papierschaarste. RADDe stichting had óók met Veronica een contract afgesloten. RECZe mocht in publicaties zeggen dat het welzijn van nertsen door het fokken ernstig wordt aangetast. ETCTuinen ontwerpen.

36. ROD Albert Mol. TELZij waren ooit nieuwslezer bij het NOS-journaal. BLASBS 6. RAD1500 uur. (U mag er 250 uur naast zitten). RECAutofabrikant Mazda. ETCDe sauvignon.

37. RODHanneke Groenteman. TELWie van de drie. BLAHet Parool. RADKlaas Vos (VPRO). RECNescafé, Melkunie of Karwei. ETCBarbie

38. RODVanwege zijn CPN-verleden. TELMonty Python's Flying Circus. BLAVijf. RADDe vrijdenkers. REC51. Goed voor dagelijks 124 minuten. ETCDe Finse Scheren.

39. RODCuba. TEL Vara. BLA90 procent (75 procent heeft een abonnement of koopt de krant los, de rest leest mee). RADThomas Alva Edison. REC'Ik wil Bolletje'. ETCEen hoepelrok.

40. RODBV Tekkel. TEL Zomergasten. BLASuper Week Wijzer. RAD44 procent. REC47 miljoen gulden. (U mag er tien miljoen gulden naast zitten). ETCFout, een egel kan er zijn winterslaap in houden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden