Trimtoestellen voor kinderen

Informatie bij de importeur: Kid's Pace lijn FAB Europa BV, Noorderkade 1-b. 1823 CJ Alkmaar. 072152688.

GUUS VAN DUIN

Oorzaken volgens de importeur van Hydra-fitness apparatuur: - de kids kijken te veel tv en computer - de kids sporten niet genoeg - de kids eten te veel, doordat ze door de reclamewereld ontdekt zijn als relatief koopkrachtige doelgroep en ze bijna tot (passieve) consumptie gedwongen worden.

De oplossing ligt voor de hand lijkt me. Zorg dat ze niet te veel tv kijken (wèl op zondagochtend natuurlijk: vader en moeder willen uitslapen), zorg dat ze niet te veel, maar wèl gezond eten, en dwing ze te sporten. Maar nee hoor, Hydra acht dat niet goed mogelijk en wil dat de dikkerdjes zich gaan storten op de Kid's Pace lijn, die zij speciaal voor de leeftijdscategorie van zes tot twaalf jaar heeft ontwikkeld. Om de kinderen te verleiden - ook Hydra kent de wereld die reclame heet - is de apparatuur uitgevoerd “in een andere kleurstelling, speciaal voor kinderen”.

Een paar voordelen voor de kleintjes volgens de importeur van de in totaal tien verkrijgbare machines? Mechanisch veilig, minimaal blessurerisico, een honderd procent bewegingsuitslag, relatieve tijdsbesparing door de dubbele positieve weerstand, en - ach wonder - je kunt er geen spierpijn van krijgen. Dat komt dan nog eens boven op het al bestaande voordeel: “Hydra Fitness apparatuur combineert de beste eigenschappen van isotone en isokinetische arbeid in omnikinetische arbeid: de totale dynamisch aangepaste weerstandstraining die concentrische (positieve) spierbelasting benadrukt.” De apparaten zijn alleen met zijn tienen tegelijk aan te schaffen (prijs: ¿ 15.000). Het is dus meer iets voor een sportschool dan voor een doorsnee rijtjeshuis.

Voor wie na deze aanprijzing vreselijk veel zin heeft de zaak aan te schaffen, is het misschien verstandig eerst even naar het Fitness & Aerobic Festival te gaan (Houtrust Sport in Den Haag, van 29 september tot en met 1 oktober). Daar zal de dochter van importeur Joop Schopman, Anouck (26), namelijk het circuittrainingsprogramma presenteren. Nou, dat belooft wat. Ietwat onverstandig voor het bezoekersaantal lijkt het, dat de importeur een deel van de muziek waarop het trainingsprogramma wordt afgewerkt nu al bekend heeft gemaakt: Smurfenhouse.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden