TRICOLORE TRICOLORE

HERMY BROUWER

De goede voornemens van het nieuwe jaar zijn soms nodig om wat zaken af te handelen. Om te beginnen een verzoek aan lezers die een vraag of suggestie hebben: altijd schriftelijk met volledig adres (ook op de brief) sturen aan redactiesecretariaat Trouw t.a.v. kookrubriek Hermy Brouwer of een van de andere medewerksters. Niet opbellen, dat geeft verwarring met als resultaat dat beantwoording niet mogelijk is. Hopelijk leest ene Inge Woudstra dit ook.

Verder ligt er nog een vraag over ananaspitten. Dat is vrij zeker een vertaalfout uit het Engels. Vermoedelijk gaat het om pijnboompitten (Engels 'pine nuts'), kleine, zachte nootjes die vooral in recepten uit het Middellandse Zeegebied worden toegepast. Te koop in natuurvoedingsen specialiteitenwinkels.

In het volgende recept worden ze gebruikt maar kunnen worden vervangen door zonnebloemof pompoenpitten. Stukjes courgette kunnen in de plaats komen van gele paprika en met een andere 'blauwe' kaassoort als roquefort of danish blue smaakt het net zo goed.

300 g driekleurige spiraalpasta (tricolore fusilli)

1 eetl. zonnebloemolie

50 g pijnboompitten

klontje boter, 1 ui

1 rode + 1 groene + 1 gele pa prika

200 g gorgonzola

1 bekertje creme fraiche

50 g parmezaanse kaas

Fusilli volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend water met weinig zout en een eetlepel olie gaar koken, laten uitlekken. Intussen de pijnboompitten in een droge pan met dikke bodem op matig vuur zacht roosteren tot ze een beetje bruin worden, uit de pan nemen. In dezelfde pan in een klontje boter de gesnipperde ui op zacht vuur fruiten, na een paar minuten de in stukjes gesneden rode, groene en gele paprika toevoegen en nog 5 minuten verder stoven.

Gorgonzola verkruimelen, de creme fraiche erdoor prakken, dit mengsel aan het ui-paprikamengsel toevoegen, al roerend laten smelten, geroosterde pitten erdoor mengen.

Gekookte fusilli in een ingevette ovenschotel doen, paprika-kaassaus erover schenken bestrooien met de parmezaanse kaas, een paar minuten onder de grill zetten voor een bruin korstje. Opdienen met een groene of gemengde salade.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden